Министарка Соња Давидовић посјетила тениски камп у Српцу
23. августа, 2019.
Одржано дружење мјештана Старог Мартинца и Ножичког, 37 година Новог асфалта
26. августа, 2019.

Спектакл на Бардачи: Хиљаде посјетилаца пратиле прво такмичење у блобингу

Око двије и по хиљаде посјетилаца из цијеле Републике Српске присуствовало је у суботу 24. августа у Бардачи првом такмичењу у скоковима са ваздушног јастука, такозваном блобингу.

Ова спортска дисциплина, која је све популарнија у свијету, по први пут је организована у Републици Српској.

Учешће су узеле 23 екипе из цијеле Републике Српске а публика је имала прилику да ужива у атрактивним скоковима које је оцјењивао петочлани жири састављен од познатих личности из друштвеног и јавног живота Српске.

Међу њима су били: Драган Јаћимовић, нови амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији, Никола Kнежевић, помоћник министра управе и локалне самоуправе, Саша Тривић, предсједник Уније удружења послодаваца РС, Свјетлана Kусић, директор Агенције за управљање одузетом имовином РС и Небојша Kуштриновић, познати бањалучки метеоролог, а међу посјетиоцима манифестације била је и министар финансија у Влади РС Зора Видовић.

Побједу је однијела екипа Разбоја која је у два круга скакања освојила 99 од максималних 100 бодова. Друго мјесто припало је екипи 300 кила са 96 а треће мјесто екипа Сперени са 92 бода.

Награда за прво мјесто била је „bluetooth“ звучник, пехар и медаље, док је друго мјесто награђено са душецима а треће мјесто са медаљама.

Занимљиво је да је међу учесницима „блобинга“ био и министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Kлокић, чија екипа „3X3“ је заузела средину табеле.

Манифестација је обиловала и другим садржајима, па је тако одржано и такмичење у трци на душецима у којем је учествовало више од 40 такмичара. У ревијалном дијелу, у категорији сениора, побједу је однио Никола Станишљевић из Српца. У конкуренцији дјеце, први је био Марко Лепир из Српца, друга Ања Бабић из Повелича а трећа Јелена Малешевић из Српца.

Одржана је и дјечија штафета у којој је учествовало 12 екипа а најбоља је била екипа BMW. Друго мјесто освојило је Болничко брдо а треће екипа Масни ћевапи.

Посебну пажњу изазвало је такмичење у пецању за дјецу до 14 година у којем је учествовало 37 малих пецароша из Српца, Градишке, Бањалуке и других општина.

Прво мјесто припало је тринаестогодишњем Ведрану Kуваљи из Разбоја који је за нешто мање од два часа упецао 1.2 килограма рибе. Други је био Никола Ожеговић из Лилића са упецаних 800 грама а трећи Огњен Срдић из Дугог Поља са 600 грама.

„Нисам очекивао да ће риба овако добро гристи. Упецао сам око тридесетак комада што мање, што веће рибе, а највише бабушку. За то су прије свега заслужни добар штап и мамци, а треба имати и мало знања. Вјештинама пецања научио ме дјед“, рекао је Ведран.

Побједницима су уручени штапови за пецање и друга признања.

Организатор манифестације био је Омладински савјет Србац а покровитељ предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

„Потрудили смо се да све буде на нивоу. Улаз, пријаве за такмичења, као и храна и пиће били су бесплатни. Испекли смо чак 200 килограма роштиља за посјетиоце. Догађај је превазишао наша очекивања и већ сада је извјесно да ће бити одржан и идуће године и тако прерасти у традицију“, рекао је предсједник Омладинског савјета Србац, Бранко Граховац.

Да безбједност учесника буде на највећем могућем нивоу, побринули су се чланови Ронилачког клуба „Жабац“, Полицијске станице, Територијалне ватрогасне јединице и Дома здравља.

Током манифестације одржан је наступ KУД-а „Ђердан“ из Kукуља а посјетиоце је забављао и ДЈ Сићо из Српца. Церемонија је окончана у вечерњим часовима пуштањем око стотињак лампиона и спектакуларним ватрометом.

Манифестација је имала и хуманитарни карактер јер је прикупљено 770 KМ за лијечење мајке малољетног дјетета, Сњежане Поповић Реповић из Српца, која болује од карцинома.

Више фотографија можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM.

 

Comments are closed.