Пут у Гламочанима затвара се за саобраћај у суботу 11. априла због асфалтирања
10. априла, 2020.
Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Ускрс
10. априла, 2020.

Смањује се број лица у изолацији, кренула нова акција дезинфекције јавних површина

На подручју србачке општине смањен је број лица која се налазе у изолацији, тако да је тренутно овим мјерама обухваћено 17 особа, од чега се 12 њих налазе у карантину у Бардачи а пет особа је у кућној изолацији.

Током сутрашњег дана из кућне изолације би требало да изађе још троје лица, тако да ће овај број бити још мањи.

То довољно говори да грађани поштују наредбе и мјере кризних штабова и да се придржавају свих препорука о спречавању ширења вируса корона, што је резултирало тиме да је до сада забиљежен само један случај оболијевања у нашој општини и да се инфекција није проширила на остало становништво.

“Грађани су до сада показали висок ниво савјесности и одговорности и тако треба наставити и даље. Епидемија се још није смирила и треба да задржимо мјере превенције на истом нивоу као и до сада. Поштујте хигијенске прописе и носите заштитна средства, вршите редовно дезинфекцију простора и правите растојање између других особа од најмање једног метра и већ сте довољно учинили на заштити себе и својих ближњих од заразе”, рекао је начелник општине Млађан Драгосављевић.

Закључно са данашњим даном, извршено је 1176 инспекцијских контрола поштовања мјера кућне изолације и само у два случаја регистровано је да особе којима су издата рјешења нису била у својим кућама, након чега су спроведена у карантин у Бардачу гдје су боравила до истека прописаног периода изолације.

“Апелујем на грађане да поштују и полицијски час јер је протеклих дана било неколико случајева недозвољеног кретања и окупљања, због чега су наведена лица санкционисана од стране припадника Полицијске станице. Такође још једном позивам све грађане да изађу у сусрет пензионерима и препусте им предност у редовима у трговинама, банкама и другим радњама уторком и петком од 7 до 10 часова, када им је дозовљено кретање”, нагласио је начелник Драгосављевић.

Он подсјећа да ће и овог викенда на снази бити забрана кретања грађана ван мјеста пребивалишта од суботе 11. априла од 12 часова, па све до недјеље 12. априла до 18 часова.

У циљу још веће превенције ширења вируса корона, од данас је кренула и трећа акција дезинфекције улица, јавних објеката, површина и стамбених зграда а почетком идуће седмице поново ће се извршити дезинфекција стамбених зграда у Српцу, као и унутрашњих просторија Општинске управе и јавних предузећа и установа.

На овим пословима поново су ангажоване стручне екипе Дома здравља и Територијалне ватрогасне јединице Србац.

Comments are closed.