Провјера пријава за гласање
19. септембра, 2020.
Одржана прва сједница Организационог одбора за обиљежавање Дана и крсне славе општине Србац од 12. до 14. октобра
22. септембра, 2020.

Служени парастоси за погинуле борце из Пријебљега и Горњих Срђевића

Данас, на православни празник Мала Госпојина, служени су парастоси за погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата из Пријебљега и Горњих Срђевића.
У организацији Борачке организације Србац и Мјесне борачке организације Пријебљези, данас је код спомен-обиљежја у овом селу, на ком су уклесана имена погинулих бораца Мише Савића, Милана Кесића, Микана Ракића, Синише Маринковића, Момира Вукашиновића и Младена Кљајића, парастос служио свештеник Жељко Сарић уз саслужење свештеника Петка Вуковића, а прије тога извршено је полагање цвијећа и паљења свијећа од стране породица погинулих бораца, делегације Борачке организације општине Србац на челу са предсјеником Одбора породица погинулих бораца Бранком Граховцем, делегације општине Србац на челу са нечелником Млађаном Драгосављевићем, делегације СУБНОР-а, делегације Организације породица погинулих и заробљених бораца.
Након свештеника Сарића, присутнима се обратио и предсјеник Одбора породица погинулих бораца Бранко Граховац који је још једном истакао значај оваквих скупова и захвалио свима који су данас одали пошту војницима који су своје животе дали за слободу српског народа.
,,На оваквим скуповима увијек прораде емоције, јер сам и ја син погинулог борца. Желим да захвалима свима који су данас овдје са нама, јер на овај начин чувамо од заборава чланове наших породица који су за слободу свог народа дали најдрагоцјеније, а то је живот. Они животе нису изгубили, већ су их положили у темеље Републике Српске, а на нама је да чувамо сјећања на њих и да чувамо оно за шта су се ни борили, а то је Република Српска и слобода свих људи који у њој живе“, изјавио је Граховац.
У Горњим Срђевићима, свештеник Ненад Ђурић, у присуству породица погинулих бораца, делегације Општине Србац на челу са замјеником начелника Драганом Микићем, делегација Борачке организације предвођена предсједником Гораном Плотаном, делегације Мјесне борачке организације Срђевићи и Мјесне заједнице Срђевићи, служио је парастос код спомен-обиљежја за петорицу погинулих бораца из овог села – Алексу Вученовића, Душка Брковића, Славка Видовића, Мирка Обрадовића и Добривоја Николића.
На оба парастоса истакнуто је да ће Борачка организација у складу са својим могућностима и даље радити и инсистирати на провођењутри основна и најважнија циља свог дјелованај, а то су заштита права и интереса својих чланова, очувању Републике Српске и његовању традиције ослободилачких ратова.

Comments are closed.