Данас служен помен парастос за погинуле борце ВРС из Малих Ситнеша
26. септембра, 2021.
Током викенда 11 новозаражених вирусом корона и један смртни случај
27. септембра, 2021.

Служен помен парастос за погинуле борце ВРС из Нове Веси

У Новој Веси, свештеник Славиша Топић данас је служио парастос за петорицу погинулих бораца ВРС из овог села: Влатка Пиркла, Јована Илића, Зорана Сувајца, Богољуба Илића и Милу Тихомировића.
Свијеће су прислужиле и на спомен-обиљежје цвијеће положиле делегација породица погинулих бораца, делегација Борачке организације Србац на челу са предсједником Гораном Плотаном, делегације Мјесне борачке организације Нова Вес и Корови, делегација Општине Србац коју су чинили Душко Митрић и Боривоја Врсајковић и Организације породица погинулих и заробљених бораца.
Податке о погинулим борцима на оба данашња парастоса је прочитала представница Борачке организације Србац Љубинка Новаковић.
На парастосима је истакнуто да ће Борачка организација у складу са својим могућностима и даље радити и инсистирати на провођењу четири основна и најважнија циља свог дјеловања, а то су заштита права и интереса својих чланова, очувању Републике Српске, његовању традиције ослободилачких ратова и наставку започетих активности Фонда солидарности БО општине Србац.

Comments are closed.