Распоред вакцинације од 2. до 6. августа у Дому здравља Србац
31. јула, 2021.
Четврта србачка тракторијада окупила око 140 возила
31. јула, 2021.

Служен парастос за шест погинулих бораца из Kорова

Борачка организација Србац, у сарадњи са мјесном борачком организацијом Kорови, данас је организовала парастос за шесторицу погинулих бораца Војске Републике Српске из овог села који су страдали у Одбрамбено-отаџбинском рату – Цвијетина Петковића, Зорана Стринића, Ненада Веселиновића, Свету Марковића, Саву Дринића и Миломира Малића.

Парастос је почео минутом ћутања а цвијеће и вијенце на спомен обиљежје, поред породица погинулих бораца, положиле су и делегације Општине Србац, на челу са предсједником Скупштине општине Милошем Будићем, Борачке организације, мјесних борачких организација Kорови и Нова Вес, мјесне заједнице Kорови и Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Помен је служио свештеник Славиша Топић а након тога сви присутни упутили су се на мјесно гробље у Kоровима гdjе је освештан нови споменик за умрлог борца ВРС Драгана Драгосављевића, којег је поставила Борачка организација Србац из средстава Фонда солидарности.

На данашњи дан, 31. јула 1992. године, на Бијелом брду своје животе за Републику Српску дали су Цвијетин Петковић који је имао 19 година и Зоран Стринић који је имао 20 година. Присутни мјештани и делегације су данас упалили свијеће и положиле цвијеће и на њихова гробна мјеста.

 

Comments are closed.