Стигла помоћ из Аустрије за социјално угрожене породице
18. јануара, 2019.
Најбољи спортисти Српца у пет категорија биће проглашени у уторак 22. јануара
20. јануара, 2019.

Славко Вујић нови тренер србачке Слоге

Нови шеф стручног штаба србачке Слоге је Славко Вујић, некадашњи успјешни голман који се након пет година враћа на кормило србачког друголигаша.

Вујић је са великим успјехом у својој каријери бранио за Слогу, београдски Рад и друге клубове из региона а након фудбалског пензионисања вратио се у матични клуб као тренер гдје је водио Слогу у јесењем дијелу сезоне 2013/14. године.

Иако од тада није радио са сениорским тимом, Вујић је био ангажован у школи фудбала Слоге гдје и сада активно ради са младим србачким талентима заједно са Бранком Граховцем и Бранимиром Дабићем.

Спортски директор Слоге, Бранко Граховац, каже да су ангажовањем Вујића за новог тренера ријешили један од приоритетних проблема у клубу јер је након одласка Зорана Новаковића са ове функције, Слогу на неколико утакмица као тренер водио управо Граховац који је још тада нагласио да је то било само привремено рјешење.

“У договору са предсједником клуба Сашом Илићем избор је пао на Славка Вујића који је објеручке прихватио да води наше сениоре у прољећној сезони. Омогућили смо му да похађа курсеве како би стекао Б лиценцу коју по новим правилима у нашем фудбалу мора да има тренер који води клуб у Другој лиги запад. Веома сам се изненадио када сам чуо да на подручју наше општине практично немамо тренера са одговарајућем лиценцом, али смо на сву срећу то успјели ријешити”, рекао је Граховац.

Он је додао да је финансијска ситуација у клубу стабилна и да се спремно дочекује почетак другог дијела сезоне 2018/19. која креће 9. марта.

“Припреме почињу 25. јануара у спортској дворани у Српцу и у плану је да се до првог прољећног кола одигра шест пријатељских утакмица. За сада је већ познато да ћемо играти против Љубића из Прњавора, Лијевча из Нове Тополе, Kозаре из Градишке и Дубрава а остале противнике ћемо накнадно утврдити”, рекао је Граховац.

У клубу су се захвалили на сарадњи двојици играча из Бањалуке, Николи Јокановићу и Марку Петковићу, а на њихове позиције ће доћи нови играчи који ће појачати квалитет нашег друголигаша чије су амбиције да оконча сезону у горњем дијелу табеле.

Након 15 одиграних кола у досадашњем току првенства, Слога је на седмом мјесту са 24 бода и остварила је шест побједа, шест ремија и три пораза.

Comments are closed.