У Српцу озваничена сарадња на пројекту подршке породицама са троје и више дјеце
28. августа, 2020.
Један нови случај вируса корона у Српцу, заражен старији мушкарац
31. августа, 2020.

Скупштина слијепих и слабовидих: Добили пакете помоћи и већа средства за рад

Општинска организација слијепих и слабовидих лица Србац уручила је ове године 22 хуманитарна пакета за своје чланове и поред отежаног рада узрокованог пандемијом вируса корона.

Ово је један од закључака са годишње скупштине ове организације, која је првобитно била заказана за март, али је због пандемије одржана тек данас.

Десет пакета обезбиједио је Савез слијепих РС а 11 пакета је набављено властитим средствима, рекао је предсједник организације Божидар Дринић.

„Очекујемо да у сарадњи са Фондом здравственог осигурања ове године набавимо рачунар опремљен говорним софтвером за једно слабовидо дијете из наше организације које похађа Школу за слијепа лица у Дервенти и двије писаће Брајеве машине за два члана“, рекао је Дринић.

Он додаје да су учињени велики напори да се организују хуманитарне акције, иако је епидемиолошка ситуација утицала на одгађање бројних активности предвиђених за ову годину.

Организација слијепих и слабовидих лица из Српца окупља 31 члана међу којима су два ученика и један студент Медицинског факултета. Ове године су из општинског буџета повећана средства за њихов рад и износе 4000 KМ.

У циљу још квалитетнијег дјеловања, делегати скупштине су на данашњој сједници за новог секретара именовали Санелу Жујић из Српца.

„Потрудићу се да рад наше организације заједно подигнемо на виши ниво и тражићу да оваквим сједницама присуствује више слијепих и слабовидих особа, поготово дјеце“, рекла је Жујић.

Kао гости на сједници су били присутни представници Међуопштинске организације слијепих и слабовидих лица из Дервенте.

 

Comments are closed.