Kаратисти Борца почели са тренинзима, у току упис нових чланова
10. септембра, 2020.
У Српцу обиљежен Дан ратних војних инвалида
10. септембра, 2020.

СKУД “Бели анђео” врши упис нових чланова

Српско културно- умјетничко друштво ,,Бели анђео” Србац, након љетне паузе која је трајала током августа, са радом је наставило у понедјељак 7. септембра.

Тренинзи се одвијају сваког понедјељка и четвртка у Дому културе у Српцу у два термина, од 19 до 20 часова за дјецу до 12 година и од 20 до 21 час за чланове старосне доби изнад 13 година, када се врши и упис нових чланова.

“Имали смо дужу паузу у раду са групом дјеце, али сада поново радимо на томе да окупимо наше најмлађе чланове”, рекла је секретар друштва Жељка Мрђа и додала да друштво тренутно броји 55 чланова.

Због пандемије вируса корона, СKУД ,,Бели анђео” је обуставило рад од 15. марта до 15. маја, а затим је поново почело са радом уз поштовање препорука надлежних институција.

“У складу с епидемиолошким мјерама дјеца увјежбавање изводе без физичког контакта, односно без држања за руке и уз поштовање физичке дистанце”, каже Мрђа.

Додаје да родитељи који желе уписати дјецу на фолклор могу добити информације на број телефона: 065/545-717.

Ове године неће бити одржана Међународна смотра фолклора, која је шести пут заредом требало да буде одржана у септембру.

“У питању је наша традиционална манифестација која већ пет година у Српцу окупља бројне KУД-ове из Републике Српске и ван граница наше земље. Ове године смо спријечени да је организујемо, али се надамо да ће сљедеће године традиција и ово лијепо дружење које бити настављени”, додаје Мрђа.

Comments are closed.