Вече посвећено 200. годишњици рођења Достојевског у четвртак 11. новембра у Српцу
9. новембра, 2021.
Омогућена набавка зимнице на одгођено плаћање за борачке категорије
10. новембра, 2021.

Школу рукомета у Српцу похађа 50 дјечака и дјевојчица

Да је рукомет све популарнији у Српцу потврђује велики одзив дјечака и дјевојчица свих узраста на тренинге који се одржавају у спортској дворани „9. јануар“ у Српцу под окриљем Рукометног клуба Србац.

Школу рукомета, коју воде Валентина Kеба и Исидора Глишић, похађа око 50 дјеце у три групе. Малу групу чине дјеца од првог до трећег разреда и тренинзи се за њих одржавају уторком и четвртком у 19 часова, средња група су ученици од четвртог до шестог разреда који тренирају понедјељком и сриједом од 19 часова а велика група од седмог разреда и старији који имају тренинге понедјељком и сриједом у 18 часова.

„Влада велики интерес за школу рукомета и стално нам се јављају нови чланови који се могу уписати доласком на тренинг у наведеним терминима. Цијена мјесечне чланарине је 20 KМ. Пошто су дјечаци у мањини, тренутно само дјевојчице играју такмичарске утакмице“, рекла је Валентина Kеба.

Женска екипа школе рукомета наступа у омладинској лиги са тимовима из Бањалуке, Kозарске Дубице, Лакташа и Дервенте.

„Ове утакмице нам користе за уигравање и прављење женског тима за будућност. Прошлог викенда смо играли и турнир у Лакташима гдје су наше чланице имале добар наступ. Евидентно је да још немају искуства али брзо уче и сигурно је да имају велики потенцијал“, рекла је Валентина.

 

Comments are closed.