Утврђен коначан програм у Српцу и Разбоју за бициклистичку трку „Београд-Бања Лука“
11. априла, 2019.
Манифестација „У сусрет Васкрсу“ у четвртак 25. априла на градском тргу
12. априла, 2019.

Школа у Разбоју Љевчанском на поклон добила асфалтно игралиште и косилицу

Подручна школа „Доситеј Обрадовић“ из Разбоја Љевчанског добила је боље услове за рад након што је прије неколико дана асфалтирано игралиште у кругу школе а данас је на поклон стигла и нова косилица.

Радове на асфалтирању игралишта помогла су приватна предузећа из овог села „Хидрокоп“ и „Зрнић“ док је набавку косилице у вриједности од 400 KМ финансирао Ансамбл народних игара „Лијевче“ Разбој.

Kосилицу је директору школе Станимиру Видовићу уручио директор ансамбла, Јордан Kуваља, који је рекао да од 45 ученика од првог до петог разреда који похађају ову школу, чак 40 њих је учлањено у њихово фолклорно друштво.

„Увијек водимо бригу о нашој дјеци и на томе никада не штедимо јер желимо да наша школа љепше изгледа. Чланови нашег ансамбла су претходно за Нову годину добили пакетиће а деветоро њих који у септембру крену у први разред добиће такође пригодан поклон“, рекао је Kуваља.

Директор школе Станимир Видовић захвалио се ансамблу Лијевче на дугогодишњој сарадњи а нарочито фирмама „Хидрокоп“ и „Зрнић“ које несебично помажу побољшању услова рада у њиховој установи.

„Хвала им што су помогли обнављању школског терена а ускоро је у плану и санација расвјете на игралишту. Урађена је и нова жичана ограда а стићи ће нам и нове табле за кошеве“, рекао је Видовић.

Да ће друштвени живот у селу од ове године у потпуности живнути, свједочи почетак изградње друштвеног дома који ће се финансирати средствима Владе Србије у износу од 75 хиљада евра. У току су припремни радови а полагање камена темељца очекује се у недјељу 21. априла, када је планиран пролазак учесника бициклистичке трке „Београд-Бања Лука“ кроз ово село.

„Изградњом дома омладина из нашег села ће имати гдје да проводи своје слободно вријеме. до сада смо се окупљали само испред спомен обиљежја у центру села и на асфалтном игралишту. Такође ће и наш фолклорни ансамбл имати боље услове за рад. Позивам све мјештане да нам се придруже у недјељу 21. априла како бисмо озваничили почетак изградње овог објекта“, рекао је мјештанин Стојан Зрнић.

Дугогодишњи новинар Никола Kрагуљ, који је поријеклом из Разбоја Љевчанског, такође је срећан што су оживјела бројна друштвена дешавања у селу. Он активно учествује у организацији спортско-забавног програма који ће бити одржан у Разбоју у склопу међународне трке.

„Трка пролази кроз наше село у част најбољег босанскохерцеговачког бициклисте свих времена и учесника Олимпијских игара, Танасија Тане Kуваље. Ово ће бити најзначајнији спортски догађај, не само у Разбоју већ и у читавом овом подручју а припреме су у пуном јеку“, истакао је Kрагуљ.

Он се присјећа прошлих времена када је њихово село било познато по радним акцијама и свом заједништву.

„Разбој је често узиман за примјер добро организованог села јер је давно прије свих направило асфалтни пут, а када неки градови нису имали струју, код нас је већ била стигла електрична енергија. Захваљујући младима који се окупљају, вјерујем да је пред овим селом добра будућност“, истакао је Kрагуљ.

 

 

Comments are closed.