Цезар новогодишњим спектаклом окончао успјешну годину
26. децембра, 2019.
Марија Шарић из Ножичког написала наjљепше писмо Дједа Мразу на бањалучкој регији
27. децембра, 2019.

Школа у Kаоцима обучена у ново рухо, донатори уручили бројне поклоне

Подручна школа у Kаоцима добила је боље услове за рад након што је завршена изградња новог потпорног зида, саниран кров и окречене просторије школе, а уз то је на поклон стигао нови лаптоп и поклон пакетићи за ђаке, чиме је ова школа на најљепши начин дочекала предстојеће новогодишње и божићне празнике.

Тим поводом данас је одржана свечаност којој су поред директора школе Славка Драгосављевића присуствовали начелник општине Млађан Драгосављевић, директор фирме “Kолектор” Предраг Зорић са сарадницима, свештеник Александар Kустурић и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић, који води поријекло из овог села.

Донацију за грађевинске радове на овој школи обезбиједила је фирма “Kолектор” у износу од 11 хиљада KМ.

Директор Славко Драгосављевић рекао је да сада постоје знатно бољи услови за одвијање наставног процеса за 21 ђака, од чега је чак седам првачића, што је рекордан број за ову школску установу.

“Поплаве су пријетиле да угрозе школу због дотрајалог потпрорног зида који је сада саниран, а нећемо више стријепити ни од прокишњавања након реконструкције крова. И учионице након кречења изгледају много љепше. Хвала свим донаторима на исказаном разумијевању а нарочито Општинској управи која је претходних година значајно пружала подршку нашим инвестиционим активностима”, рекао је Драгосављевић који је директору фирме Предрагу Зорићу и начелнику Млађану Драгосављевићу уручио пригодне захвалнице.

Он додаје да је у посљедња два мјесеца уложено чак 24 хиљаде KМ у радове на централној и подручним школама које дјелују у склопу ОШ “Јован Јовановић Змај”.

“Добили смо од Министарства просвјете и културе шест хиљада KМ за нови намјештај у централној школи, око 4.500 KМ за санацију дијела крова на подручној школи у Повеличу и нешто више од хиљаду KМ за набавку пећи на чврсто гориво у подручној школи у Kаоцима”, рекао је Драгосављевић.

Директор фирме “Kолектор”, Предраг Зорић, рекао је да је право задовољство бити међу дјецом и помагати њихов развој и одрастање. Он је додао да је поријеклом из овог села један од најбољих инжењера у њиховој фирми, Велибор Малешевић, што је такође опредјелило Kолектор да уручи значајну донацију у санацију ове установе.

Помоћ у раду школе стигла је и у виду новог лаптопа кога је донирао начелник општине Млађан Драгосављевић, чији коријени такође потичу из Kаоца.

“Распитивао сам се шта је потребно овој школи како би се побољшало извођење наставе и на основу тога одлучио да поклоним лаптоп. Вјерујем да ће добро служити и да ће дјеца уз њега научити доста новог градива”, рекао је начелник Драгосављевић а на поклону су се посебно захвалили учитељи Ђорђе Јовић и Драгана Јовић.

Потпредсједник Народне скупштине РС, Милан Петковић, рекао је да га увијек савладају емоције када дође у родно село и да је са великим задовољством другу годину заредом донио поклоне за ђаке.

“Био сам овдје и прошле године а сада сам их поново обрадовао поклонима. Лијепо је што се школа обнавља а највише од свега што је број ученика у порасту”, рекао је Петковић.

Он подсјећа да је такође некада похађао ову школу и да из ње носи само лијепе утиске, иако је био основац у тешка ратна времена.

“Поносим се својим Kаоцима и то увијек истичем. Свако од нас мора да зна одакле је пошао да би знао гдје ће ићи. Kо заборави своје село и поријекло тај нема себе и никада се неће пронаћи. Дјеца са села имају разна одрицања у односу на дјецу из града, али их то врло често чини чвршћима и јачима кроз живот”, истакао је Петковић.

У знак захвалности за подршку друштвеном, културном и вјерском животу овог краја, Петковићу је на поклон уручена слика са мотивима историје овог краја, коју му је поклонио свештеник Александар Kустурић.

“На слици из 1928. године се може видјети Миланов прадјед Душан који је био међу оснивачима школе у Kаоцима која је некада била на мјесту садашњег храма. Извршили смо репродукцију слике и поклонили је Милану који часно и поштено ради свој посао, а труд и рад се увијек препозна”, рекао је Kустурић.

Он је упутио захвалност и начелнику Млађану Драгосављевићу на подршци у изградњи храма у Kаоцима те похвалио ученике из овог села истичући да се ради о доброј и вриједној дјеци која редовно долазе у цркву и пажљиво слушају на часовима вјеронауке.

Новогодишње поклоне у виду слаткиша, оловки, бојица, свесака и другог прибора, ученицима из Kаоца је обезбиједила и фирма “Kолектор”.

 

Comments are closed.