Kућа Лијевча и Поткозарја отвара врата србачким произвођачима хране
2. децембра, 2020.
Цезар уређивао градски парк, стигле нове саднице
2. децембра, 2020.

Шест новозаражених вирусом корона у Српцу, преминуо старији мушкарац

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине евидентирано је још шест нових случајева вируса корона.

Од тога је за четворо особа утврђено да су позитивни приликом тестирања у србачком Дому здравља а ради се о два мушкарца средње животне доби, једној жени млађе и једној старије животне доби. Све особе имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији.

Преостале двије особе које су позитивне на нови вирус, према данашњем извјештају Института за јавно здравство РС, тестиране су у болничким установама у окружењу.

У протекла 24 часа у Српцу је регистрован још један смртни случај а ради се о мушкарцу старије животне доби који се налазио на болничком лијечењу у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

Закључно са данашњим даном, у кућној изолацији се налази 85 лица из Српца од чега је 28 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије новим вирусом је заражено 406 лица из Српца од чега се опоравило 363 а 15 особа је преминуло.

Општински штаб за ванредне ситуације скреће пажњу грађанима на сложену епидемиолошку ситауцију која је веома забрињавајућа.

„Свједоци смо да је број нових случајева поново у порасту и да посљедњих дана готово свакодневно добијамо извјештаје о преминулим особама из Српца од посљедица новог вируса. Показало се да су међу најугроженијима управо старије особе и хронични болесници. Kако бисмо сачували њихово здравље и животе, молимо све грађане да буду максимално одговорни у поштовању прописаних мјера“, наводи се у саопштењу штаба.

У посљедња 24 часа на територији Републике Српске нови вирус корона је потврђен код 349 особа а тестирано је 1058 лабораторијских узорака.

Ради се о 168 мушких и 181 женској особи, од којих је 56 млађе, 213 средње и 80 особе старије животне доби, подаци су Института за јавно здравство.

Према мјесту пребивалишта, 70 особа је из Бањалуке, 51 из Бијељине, 31 из Требиња, 17 из Теслића, по 12 из Зворника, Модриче и Невесиња, 11 из Прњавора, 10 из Дервенте, по осам из Вишеграда, Добоја, Лакташа и Шамца, по шест из Градишке, Приједора, Српца и Хан Пијеска, по пет из Гацка и Мркоњић Града, по четири из Братунца, Козарске Дубице, Котор Вароша, Сокоца, Угљевика, Фоче и Шипова, по три из Новог Града, Пала и Рибника, по двије из Берковића, Брода, Власенице, Лопара, Милића, Осмака и Рудог и по једна из Источног Новог Сарајева, Костајнице, Новог Горажда, Чајнича, Челинца и Шековића.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај код којих је потврђено присуство новог вируса корона.

Ради се о 12 мушких и девет женских особа старије животне доби од којих су по двије особе из Бијељине, Добоја и Бањалуке и по једна из Шамца, Модриче, Руда, Градишке, Козарске Дубице, Приједора, Угљевика, Лопара, Гацка, Невесиња, Прњавора, Српца, Зворника, Лакташа и Челинца.

До сада је у Републици Српској потврђено 30.636 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.089 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.