Завршена реконструкција трибинe стадиона за мале спортове у Српцу
28. јула, 2020.
Локални избори – 2020.
30. јула, 2020.

Шест нових случајева вируса корона у Српцу

На подручју србачке општине у протекла 24 часа регистровано је још шест нових случајева вируса корона од укупно 15 особа које су тестиране у понедјељак.

Ради се о једном мушкарцу средње животне доби и двије особе млађе доби, од којих је једна трудница, а заражено је и двоје дјеце.

У питању су контакти већ раније позитивних особа и углавном су без или са блажим симптомима болести.

Према информацијама из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, три здравствена радника која су тестирана су негативни. Данас су тестиране четири особе, а ради се о контактима позитивних особа и особама са повишеном тјелесном температуром и резултати ће бити накнадно саопштени.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 675 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 136 особа.

Ради се о 76 мушких и 60 женских особа, од којих је 24 млађе, 88 средње и 24 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 20 особа је из Бањалуке, 14 из Требиња, 12 из Зворника, 11 особа је из Бијељине, по шест из Модриче и Српца, по пет из Добоја, Фоче и Шамца, четири особе су из Дервенте, по три из Братунца, Вишеграда, Kнежева, Kозарске Дубице, Теслића и Челинца, по двије су из Билеће, Гацка, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Невесиња, Петрова, Прњавора и Рибника и по једна особа је из Kотор Вароша, Мркоњић Града и Приједора.

Будући да је дошло до значајнијег пораста броја случајева у нашој општини, као што је и најављено на недавној сједници општинског штаба, овом приликом се грађанима скреће пажња да схвате озбиљност ситуације и максимално појачају опрез у смислу ношења заштитних маски, потштовања социјалне дистанце и избјегавања окупљања у групама већим од 50 лица.

Свако непоштовање прописаних мјера кризних штабова биће санкционисано од стране надлежне инспекције, комуналне полиције и припадника Полицијске станице Србац, који ових дана врше појачану контролу поштовања мјера.

Comments are closed.