Јавни позив за србачке пољопривреднике за набавку механизације
20. августа, 2020.
Напредује изградња претоварне станице у Повеличу, начелник Млађан Драгосављевић обишао градилиште
21. августа, 2020.

Шест нових случајева вируса корона у Српцу, заражене по три мушке и женске особе

Према посљедњем извјештају Института за јавно здравство РС, на подручју србачке општине регистровано је још шест случајева вируса корона чиме је укупан број заражених порастао на 94 од почетка пандемије.

Ради се о три мушкарца, од којих су два млађе и један средње животне доби, и три млађе жене. Петоро заражених има блаже симптоме а тестирани су у Дому здравља, док се једна особа налази на лијечењу у Универзитетско-клиничком центру у Бањалуци гдје је извршено тестирање.

Од овог броја, четворо особа су радници Перутнине који су били у контакту са раније позитивним особама док се за преостале двије особе не може јасно утврдити контакт, али наводе да су боравили у Црној Гори, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

У посљедња 24 часа у Републици Српској регистровано је 139 нових случајева вируса корона а тестирана су 544 лабораторијска узорка.

Највише заражених је у Бањалуци, 23 лица, а затим у Градишци њих 14.

Позитивно је и девет нових случајева у Приједору, осам у Лакташима, по седам у Мркоњић Граду, Рогатици, Требињу и Бијељини, те по шест у Зворнику, Српцу и Челинцу.

Тренутно је хоспитализовано 255 обољелих, а 20 их је прикључено на респираторе.

Када је ријеч о укупном броју обољелих, највише њих је у доби од 30 до 64 године и то 4.771, а најмање дјеце до четири године.

Од почетка епидемије тестирано је 61.887 особа, а вирус корона је потврђен код 6.648 особа, од којих је око 60 одсто опорављено. Укупно је преминуло 227 лица.

Институт и даље препоручује четири мјере, а то су физичка дистанца, ношење заштитних маски, лична хигијена и дезинфекција.

Comments are closed.