Два нова случаја вируса корона у Српцу
1. новембра, 2020.
Начелник донио нову наредбу о спровођењу мјера на превенцији ширења вируса корона
2. новембра, 2020.

Шест нових случајева вируса корона у Српцу, једна особа преминула

На подручју србачке општине евидентирано је још шест случајева вируса корона од чега су четири особе женског а двије мушког пола. Ради се о резултатима тестирања које је обављено 29. октобра а резултати су пристигли у посљедња 24 часа.

Међу позитивнима, једна особа је старије, двије средње и три млађе животне доби. Свих шесторо имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

У посљедња 24 часа Институту за јавно здравство пријављен је и један смртни случај особе из Српца заражене вирусом корона, а ради се о старијој мушкој особи која је имала придружених обољења.

Од почетка пандемије евидентирано је 288 особа обољелих од новог вируса у Српцу, а тренутно је активно заражених 66. У кућној изолацији се налази 181 особа а укупно је преминуло седам особа из Српца које су биле позитивне на вирус корона.

У протекла 24 часа у Републици Српској је регистровано 323 новозаражених од тестираних 777 лабораторијских узорака.

Према мјесту пребивалишта, 126 особа је из Бањалуке, 56 из Бијељине, 27 из Источне Илиџе, 26 из Зворника, 15 из Источног Новог Сарајева, 12 из Мркоњић Града, 10 из Братунца, осам из Власенице, седам из Лакташа, шест из Српца, по пет из Kотор Вароша и Челинца, по двије из Добоја, Рибника, Теслића, Шековића и Шипова и по једна из Дервенте, Милића, Пала, Приједора, Прњавора, Рудог, Трнова, Угљевика, Хан Пијеска и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о четири мушкараца и једној жени средње и старије животне доби из Бањалуке (двије особе) Пала, Источног Новог Сарајева и Српца.

До сада је у Републици Српској потврђено 18.751 случајева вируса корона, а преминула је укупно 430 особа код које је потврђен тест на нови вирус корона.

 

Comments are closed.