Општина Србац ушла у процес сертификације локалних самоуправа са повољним пословним окружењем
12. октобра, 2021.
У току традиционални михољдански вашар
13. октобра, 2021.

Шест нових случајева вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је још шест случајева вируса корона а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о четири мушке и двије женске особе од чега је један мушкарац млађе, два средње и један старије животне доби и двије жене средње животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном у Српцу је активно позитивна 41 особа а у изолацији се налази 96 лица, од чега је 55 било у контакту са зараженима.

На подручју Републике Српске у протекла 24 часа извршено је тестирање 569 лабораторијских узорака а вирус корона потврђен је код 212 особа. Институту за јавно здравство РС пријављен је 21 смртни случај.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 668 а на респиратору су 63 особе. Под здравственим надзором је 7575 особа.

У хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац у четвртак 14. октобра, од 9 до 14 часова, предвиђена је Фајзер вакцинација и ревакцинација а у петак СиноВак вакцинација.

 

Comments are closed.