Турнир у одбојци на пијеску у суботу 14. августа у Ножичком
9. августа, 2021.
Током викенда осам нових случајева вируса корона у Српцу, укупно 35 позитивних
9. августа, 2021.

Шеснаести Гастро фест у Бардачи планиран 5. септембра

Туристичко-привредна манифестација „Гастро фест 2021“ планирана је да се одржи у недјељу 5. септембра у спортско-рекреационом центру у Бардачи, одлучено је на данашњој првој сједници организационог одбора којом је предсједавао Бојан Бабић.

Гастро фест није одржан прошле године због пандемије вируса корона а још увијек није у потпуности сигурно да ли ће манифестација бити одржана ове године у планираном облику, због епидемиолошке ситуације у Српцу и Републици Српској која је протеклих дана у благом погоршању.

Сједници организационог одбора је присуствовао и начелник општине Млађан Драгосављевић који је изразио наду да ће се стећи услови за одржавање једне од најзначајнијих туристичких манифестација у нашој општини.

“Свјесни смо значаја Гастро феста који је истински бренд за нашу локалну заједницу, али ћемо активно пратити епидемиолошку ситуацију и примјењивати мјере које у том погледу донесу републички органи. Ако будемо у могућности, радо ћемо угостити бројне госте из наше и сусједних општина, а у супротном мораћемо га поново одгодити за наредну годину”, рекао је начелник Драгосављевић.

Предсједник одбора Бојан Бабић рекао је да су све туристичке, спортске и културне манифестације које су одржане протеклих седмица у Српцу биле изузетно успјешне и да се тако нешто може очекивати и од Гастро феста.

“Уколико га организујемо, сигурно је да би могао бити један од најбољих до сада јер већ сада постоји велика заинтересованост учесника. Пратићемо ситуацију и реаговати у складу са препорукама кризних штабова”, рекао је Бабић.

У плану је да и ове године буду организована такмичења у припремању рибљег паприкаша и пилетине на роштиљу као и бројна спортска такмичења.

По шеснаести пут организатор манифестације је Туристичка организација општина Србац а покровитељ Општина Србац, док њено одржавање помажу и бројни други спонзори из цијеле србачке општине.

 

 

 

Comments are closed.