Тринаест нових случајева вируса корона у Српцу
29. октобра, 2021.
Предавање на тему „Уставна одбрана Републике Српске“ одржано у Српцу
30. октобра, 2021.

Седмица саобраћаја обиљежена у србачком вртићу

У Дјечијем вртићу „Наша радост” Србац данас је завршена седмица саобраћаја која се обиљежавала од 25. до 29. октобра.

Васпитачица Ана Вукобратовић каже да су за полазнике вртића организоване разне активности, а све са циљем да се дјеца што боље упознају са правилима у саобраћају и безбједном кретању пјешака.

„Током ове седмице малишани су посјетили Полицијску станицу Србац гдје су се упознали са пословима полиције и опремом коју користе, имали смо посјету полицајаца нашем вртићу и организовану шетњу градом у пратњи полиције са акцентом на кориштење пјешачког прелаза и обраћањем пажње на семафора. Поред тога, у вртићу су организовани разни садржаји коју су везани за ову тему, тако да су дјеца израђивала превозна средства од картона, пролазили полигон који је био постављен у вртићу и додатно учили како да се понашају на семафору и буду безбједни у саобраћају”, рекла је Вукобратовић.

Помоћник командира Полицијске станице Србац, Милана Николић, каже да им је задовољство што су остварили добру сарадњу са вртићем.

„Задовољство нам је што нас полазници вртића сваке године посјећују у оквиру седмице саобраћаја, јер знамо колико је важно дјецу од малих ногу учити како да се понашају у саобраћају. Надамо се да ће овај вид сарадње бити успјешан и наредних година”, рекла је Николић.

 

Comments are closed.