Од 11. маја биће дозвољен рад већине субјеката
5. маја, 2020.
Издато упутство о начину рада кафића, фризерских салона и других субјеката
6. маја, 2020.

Седми случај корона вируса у Српцу, заражен мушкарац средње животне доби

На подручју србачке општине данас је регистрован и седми случај обољелих од корона вируса, а ради се о мушкарцу средње животне доби који је прије 15 дана смјештен на болничко лијечење на Неурологији Опште болнице Градишка због можданог удара.

Особа је до сада тестирана два пута, а први тест који је рађен у градишкој болници био је негативан, након чега је 4. маја на другом тесту утврђено присуство корона вируса.

Пацијент је из Опште болнице Градишка пребачен на Kлинику за инфективне болести Универзитетско-клиничког центра Бања Лука.

Из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац замољавају све пацијенте који су отпуштени са болничког лијечења, како из Опште болнице Градишка тако и УKЦ Бања Лука, да се одмах јаве свом надлежном љекару како би добили упутства о даљем поступању.

Тренутно се на подручју србачке општине у кућној изолацији налазе 42 особе, међу којима је највећи број лица која су била у контакту са зараженима, као и особе које су стигле из иностранства и изашле из карантина. У карантину у Бардачи налази се пет особа, а четворо је јуче отпуштено кућама гдје ће боравити до даљег у изолацији.

Замољавају се грађани да поштују препоруке кризних штабова и обавезно носе заштитне маске на отвореном и маске и рукавице у затвореном простору и да наставе са придржавањем хигијенских мјера, уз редовно прање руку, дезинфекцију животног и радног простора и обавезно растојање од два метра у односу на остале грађане.

Такође се још једном апелује да се испоштује забрана окупљања и кретања више од три особе у групи и да се поштује полицијски час који је данас на снази од 15 часова до 5 ујутру, а од сутра па надаље од 22 часа до 5 ујутру. У том погледу, још једном се упућује апел да се крсна слава бројних православних вјерника, Ђурђевдан, прослави искључиво у најужем породичном окружењу како би се на тај начин спријечило ширење заразе међу нашим становништвом.

Comments are closed.