Одали почаст деветорици погинулих бораца из Повелича
9. августа, 2021.
Млади из Белгије стигли на омладинску размјену у Бардачу
9. августа, 2021.

Седма котлићијада у Коровима окупила екипе из бањалучке регије

У еколошком излетишту породице Девић, поред ријеке Саве у Kоровима, јуче је одржан седми меморијал “Дан Мирка Девића – Kотлићијада”.

Манифестација је организована у знак сјећања на узорног пољопривредника и доброг домаћина Мирка Девића који је имао визију изградње и промоције овог излетишта, а ту идеју након његове смрти наставили су његови синови Владимир, Желимир и Велибор и кћерка Ведрана.

И ове године организовано је такмичење у припремању котлића, а прво мјесто је освојила екипа „Путин” из Дервенте. У навлачењу конопца најбољи је био Kобаш, док је у испијању пива најбржи био Андреј Ђекић.

Велибор Девић, син преминулог Мирка и један од организатора, каже да су учешће узеле екипе из Дервенте, Српца, Брода, Градишке и Бањалуке.

„Наш отац је био велики гурман, волио је дружење и природу, па смо одлучили да организујемо ову манифестацију која је прерасла у традицију. Презадовољни смо одзивом посјетилаца и такмичара и надамо се да ће сваке године долазити све више људи”, рекао је Велибор и захвалио свима који су пружили подршку да сјећање на његовог оца живи и на овај начин.

Традиционална манифестација у Kоровима ушла је и у календар културно-спортских манифестација Општине Србац за ову годину.

 

Comments are closed.