Јавни позив Министарства финансија-обвезнице ратне штете
5. октобра, 2021.
Ученици и малишани вртића у дружењу са новинарима, ватрогасцима и хуманитарцима
5. октобра, 2021.

Седам нових случајева вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је седам нових случајева вируса корона а сви резултати добијени су брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о пет мушких и двије женске особе, од чега су два мушкарца млађе и тројица средње животне доби и по једна жена млађе и средње животне. Сви заражени су у кућној изолацији и имају блаже симптоме болести.

Закључно са данашњим даном у Српцу је 31 особа активно заражена вирусом корона а у изолацији се налази 60 лица, од чега је 29 било у контакту са зараженима.

У Републици Српској у протекла 24 часа извршено је тестирање 686 лабораторијских узорака а вирус корона потврђен је код 260 особа. Институту за јавно здравство пријављена су 24 смртна случаја међу којима нема особа из Српца.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 730 а на респиратору је 67 особа. Под здравственим надзором је 7638 особа.

Општински штаб за ванредне ситуације позива грађане да и наредних дана приступе вакцинацији која се може обавити у хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља, без претходног заказивања. У сриједу од 9 до 14 часова на распореду је вакцинација и ревакцинација Синофарм вакцином, у четвртак у истом периоду Фајзер вакцина а у петак прва доза Спутњик В вакцине.

Comments are closed.