У току асфалтирање пута у Брезовљанима
12. новембра, 2020.
Министар Драган Лукач у Српцу: Подршка унапређењу видеонадзора и реконструкцији зграде полиције
12. новембра, 2020.

Седам нових случајева вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа на подручју србачке општине евидентирано је седам нових случајева вируса корона од чега је шесторо њих откривено приликом тестирања у Дому здравља у Српцу а једна особа је тестирана у болничкој установи у окружењу.

Међу шесторо заражених који су били позитивни на тестирању у Српцу, двије особе су мушког а четири женског пола. Од тога су четири особе млађе а двије средње животне доби. Пет особа се налази у кућној изолацији са блажим симптомима болести а једна особа на болничком лијечењу у Универзитетско-клиничком центру у Бањалуци.

Закључно са данашњим даном, у кућној изолацији у Српцу је 157 лица, од чега је 67 активно позитивно на вирус корона, а остали број се односи на особе које су биле са зараженима у блиском контакту. Од почетка пандемије, позитивна на нови вирус су била су 354 лица, од чега се опоравило 279 а преминуло осам особа.

У Републици Српској је у посљедња 24 часа регистровано 516 нових случајева а тестирана су 1344 лабораторијска узорка

Према мјесту пребивалишта, 101 особа је из Бијељине, 44 из Бањалуке, 31 из Сокоца, 27 из Требиња, по 26 из Зворника и Пала, 21 из Источне Илиџе, 17 из Добоја, по 16 из Вишеграда и Градишке, 14 из Источног Новог Сарајева, 13 из Лопара, 12 из Kотор Вароша, 11 из Приједора, по 10 из Гацка, Мркоњић Града, Угљевика и Фоче, по девет из Лакташа и Модриче, осам из Теслића, по седам из Српца и Шамца, по шест из Дервенте из Хан Пијеска, пет из Шипова, по четири из Братунца, Власенице, Kнежева, Kозарске Дубице, Чајнича и Челинца, три из Рудог, по двије из Брода, Милића, Невесиња, Новог Горажда и Прњавора и по једна из Источног Старог Града, Језера, Kалиновика, Новог Града, Сребренице, Трнова и Kупреса.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о 19 мушкараца и седам жена, средње и старије животне доби, од којих је једна особа била старости 31 годину. Из Бањалуке је осам особа, из Бијељине пет, Прњавора и Власенице по двије особе и по једна особа из Зворника, Брода, Лопара, Мркоњић Града, Модриче, Добоја, Требиња, Шамца и Дервенте.

До сада је у Републици Српској потврђен 24.071 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 639 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

Имајући у виду велики број смртних случајева који је и даље у великом броју, као и значајан број заражених који су на болничком лијечењу, Општински штаб за ванредне ситуације апелује и даље свим грађанима да се строго придржавају препоручених хигијенско-епидемиолошких мјера.

Comments are closed.