Позив за дјецу, младе и одрасле за упис у активности удружења „Ц.Е.З.А.Р.“
24. августа, 2021.
У четвртак 26. августа без струје неколико србачких села
24. августа, 2021.

Седам нових случајева вируса корона у Српцу, укупно 45 позитивних

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је седам нових случајева вируса корона а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о три мушке и четири женске особе, од чега су два мушкарца млађе а један старије животне доби и три жене млађе и једна старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији док је један старији мушкарац, због тежих симптома, упућен на болничко лијечење.

Закључно са данашњим даном, тренутно је 45 активних случајева вируса корона у Српцу а у кућној изолацији се налази 117 особа, од чега је 72 било у контакту са зараженим особама.

Општински штаб за ванредне ситуације позива грађане да приме вакцину против новог вируса, сваким радним даном, без претходног заказивања, у Дому здравља у Српцу. Данас од 8 до 10 часова на распореду је ревакцинација Синовак вакцином а од 10.30 до 14 часова биће могуће примити прву дозу Синофарм вакцине.

Сутра од 9 до 14 часова на распореду је прва доза Синофарма, а у четвртак у истом термину прва доза Спутњик В. У петак од 8 до 10 часова је ревакцинација Синовак вакцином а од 10.30 до 14 часова прва доза вакцине Астразенека.

Comments are closed.