Први пут обиљежавање Дана српског јединства у школама
9. септембра, 2021.
У Српцу обиљежен Дан ратних војних инвалида
11. септембра, 2021.

Седам нових случајева вируса корона у Српцу, укупно 42 позитивних

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је још седам нових случајева вируса корона а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о два мушкарца млађе животне доби и пет жена, од којих је једна млађе, три средње и једна старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном активно су позитивне 42 особе из Српца а у кућној изолацији се налази 130 особа од чега је 88 било у контакту са зараженима.

У Републици Српској је у посљедња 24 часа регистровано 376 нових случајева вируса корона, путем PCR теста, а извршено је тестирање 828 лабораторијских узорака. Пријављено је и шест смртних случајева међу којима нема особа из Српца.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 556 а на респиратору је 49 особа. Под здравственим надзором тренутно су 4593 особе.

У хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац данас је на распореду била прва доза и ревакцинација Синофарм вакцине а сутра од 9 до 14 часова врши се ревакцинација Фајзер вакцином.

Comments are closed.