Анкета о забрани рада недјељом на подручју општине Србац
27. јануара, 2020.
ОШ “Вук Kараџић” у Ситнешима прославила Савиндан у духу традиције и обичаја
28. јануара, 2020.

Савиндан прослављен у Основној школи “Јован Јовановић Змај” у Српцу

Школска слава, Свети Сава, данас је обиљежена у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Српцу у присуству великог броја гостију и радника ове школе.

Након химне Светом Сави коју је извео школски хор, под диригентском палицом наставнице музичког васпитања Стеле Драгосављевић и вјерског обреда ломљења славског колача, присутнима се обратио протосинђел Теофил, настојатељ манастира Осовица.

Говорећи о лику и дјелу Светог Саве он је истакао да је мало људи у историји о којима говоримо већ 800 година а да још увијек није све речено. Према његовим ријечима, пут светосавља је прави пут а на нама је да достојно њиме корачамо и учимо нашу дјецу правим животним вриједностима.

,,Путем Светог Саве сви треба да ходамо и да будемо свјесни колико је важно васпитавати добре и часне генерације, а тај задатак управо имају, поред родитеља, учитељи и наставници у школи“, рекао је Теофил.

Директор школе Славко Драгосављевић захвалио се гостима и радницима школе што су дошли да заједно прославе још једну школску славу чију организацију је помогло неколико младих србачких привредника, прије свих власници пекаре Сунце, пекотеке Kви-Kви и ресторана Монументал.

,,Нека ми нико не замјери али најдражи гости су ми радници ове школе јер се заједно трудимо да свакодневно гајимо позитивне вриједности. Мало нас је и треба да будемо сложни и да се волимо и поштујемо баш онако како нас учи Свети Сава“, рекао је Драгосављевић.

Прије славског ручка симболичан поклон уручен је радници ове школе Мирјани Савић која одлази у заслужену пензију.

Обиљежавању школске славе у основној школи у Српцу присуствовали су и свештеници Жељко Сарић, Александар Кустурић и Петко Вуковић, потпредсједник Народне скупштине РС Милан Петковић, помоћници министра породице омладине и спорта Бранка Малешевић и Марио Ђуран, директор Завода за уџбенике и наставна средства Бојан Ђенић, директор Kолектора ЦЦЛ Србац Предраг Зорић, предсједник Скупштине општине Србац Мирко Стојић, потпредсједник скупштине Милош Будић, начелници општинских одјељења Владимир Гужвић и Марко Михољчић и други гости.

 

Comments are closed.