Српчанин Гојко Басурић већ 11 дана пјешачи до манастира Острог
7. јула, 2021.
Позив привредним субјектима који су повећали плате да поднесу Захтјев за додјелу подстицаја
8. јула, 2021.

Савез „МеНеРаЛи“ активно помаже Извору у раду са дјецом са посебним потребама

Чланови Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“ из Српца присуствовали су ових дана 12. скупштини Савеза удружења „МеНеРаЛи“ из Бањалуке заједно са представницима 21 удружења из Републике Српске која окупљају лица са одређеним сметњама у развоју.

Испред србачког удружења учествовале су предсједница Извора, Мира Татић и члан удружења Сњежана Владетић.

На сједници су усвојена редовна годишња документа и разматрана бројна питања, те прихваћен захтјев за чланство у Савез још три удружења из Бањалуке, Kотор Вароша и Источне Илиџе.

Делегатима скупштине је уручен по примјерак књиге „Обиљежавање јубилеја Савеза – 25 година постојања и рада“, у којој је сликама и текстом представљен рад свих удружења у Републици Српској која су чланови Савеза „МеНеРаЛи“. Своје мјесто у овој књизи нашло је и удружење Извор.

Госпава Рађен Радић, секретар Савеза, недавно је била у Извору гдје је похвалила њихов рад, истакавши да може послужити као примјер одличног функциосања ове врсте удружења, посебно истакавши труд чланова и међуљудске односе.

Савез „МеНеРаЛи” је основан 1993. године и тренутно броји 32 члана. Овај Савез је добровољна, хуманитарна, друштвена, ванстраначка, невладина, мултиетничка, непрофитабилна, републичка/ентитетска организација, која окупља лица свих узраста и категорија, у стању менталне ретардације, њихове родитеље или старатеље, ради остваривања заједничког циља – унапређења услова живота чланова Савеза.

Преко Савеза „МеНеРаЛи“ удружење Извор је до сада у више наврата добијало новчану и друге врсте помоћи која је у значајној мјери помогла њихов рад.

 

Comments are closed.