Турнир у малом фудбалу помјерен на 2. март
5. фебруара, 2019.
„Ц.Е.З.А.Р.“ остварио тријумф на плесном такмичењу у Бечу
5. фебруара, 2019.

Сава у благом порасту, заплављена једна кућа у Гају

Услијед повећаног водостаја ријеке Саве, због наглог топљења снијега, дошло је до њеног излијевања у селу Гај због чега је једна кућа заплављена а под водом је неколико пољопривредних парцела на овом локалитету. Ради се о домаћинству породице Требовац које се налази у небрањеном подручју Гаја и које готово сваке године буде на удару поплава приликом јачих падавина.

На потезу од Села Србац до Kобаша, Сава се такође дјелимично излила, али домаћинства за сада нису угрожена.

Водостај Саве на подручју србачке општине и даље је у благом порасту и данас у 13 часова износио је 733 центиметра што је пораст за један метар у протекла 24 часа. За разлику од јучерашњег дана када је Сава расла од шест до осам центиметара по часу, данас је забиљежен њен раст од три до пет центиметара по једном часу.

Редовне мјере одбране од поплава проглашавају се на 860 центиметара и за сада нема веће опасности да ће ниво Саве достићи ову границу а на руку иде чињеница да за наредне дане нису најављене нове падавине.

Врбас се налази у свом кориту и у постепеној је стагнацији, тако да домаћинства у приобалном подручју ове ријеке нису угрожена.

Comments are closed.