Предсједница Жељка Цвијановић уручила донацију породици Вечерновић из Ножичког
14. октобра, 2020.
Општина Србац почиње реализацију пројекта стамбеног збрињавања рањивих категорија
15. октобра, 2020.

Састанак општинског руководства са предсједницом Жељком Цвијановић, подршка развојним пројектима

Руководство општине Србац ствара боље услове за живот грађана ове локалне заједнице захваљујући бројним инвестицијама којима је побољшана путна комуникација и рад предшколских и школских установа, уз јачање привредних капацитета и пронаталитетне политике. 

Ово је закључак данашњег састанка руководства Општине Србац са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић изразио је задовољство посјетом предсједнице која је на овај начин увеличала прославу крсне славе и Дана општине Србац.

„Разговарали смо о бројним отвореним питањима и закључили да је реализован низ значајних пројеката у протеклом периоду уз помоћ републичких институција. Предсједница је подржала све наше досадашње активности а нарочито мјере подршке побољшању наталитета и напоре које чинимо на отварању што већег броја радних мјеста“, рекао је начелник Драгосављевић.

Предсједница Жељка Цвијановић рекла је да ће подршка републичких институција Српцу бити настављена у наредном периоду.

„У задње вријеме урађено је доста добрих ствари у овој општини, од побољшања саобраћајне инфраструктуре, јачања обалоутврда, санације школа а ускоро и изградње новог вртића. Општина Србац планира градити станове за младе брачне парове што је добар начин да се задрже млади, а тиме и ојача популациона политика у Републици Српској. Драго ми је што се редовно издвајају средства из буџета за исплату стипендија и подршку вишечланим породицама, а радује ме и што постојећи привредни субјекти шире пословање и тако омогућавају нова запошљавања“, рекла је Цвијановић.

Током радне посјете Српцу она је данас посјетила деветочлану породицу Велибора и Сенке Вечерновић из Ножичког и уручила им донацију за доградњу и проширење куће, а обишла је и Сајам ручних радова и зимнице који је организован на градском тргу у склопу прославе крсне славе и Дана општине Србац.

Данашњем састанку у Српцу присуствовали су и министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић и директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Kојић.

 

Comments are closed.