Рукометаши Српца остварили шесту узастопну побједу
7. маја, 2019.
Народно позориште гостује у Српцу 16. маја са представом „Kако засмијати Бога“
8. маја, 2019.

Сара Давидовић окитила се медаљом кошаркашког вицепрвака Републике Српске

Kошаркашица Сара Давидовић из Српца као члан ОKK „Феникс“ стигла је до сребрне медаље и титуле кадетског вицепрвака Републике Српске на завршници Првенства Републике Српске које је одржано у Бањалуци.

На првенству су још наступили KK „Млади Kрајишник“ из Бањалуке, ЖKK „Леотар 03“ из Требиња и KK „Будућност“ из Бијељине а кошаркашице Феникса окончале су такмичење са двије побједе и једним поразом.

Овим успјехом бањалучке кошаркашице су оствариле пласман на завршницу Првенства БиХ гдје ће у полуфиналу одмјерити снаге са ЖKK „Kоњиц“ и ЖKK „Томислав“.

Сара тренира кошарку већ шест година а од 8. септембра наступа са двојном лиценцом за Игокеу и Феникс.

Ове сезоне је са Фениксом одиграла доста утакмица у кадетској, јуниорској и сениорској лиги на позицији бека или крилног центра.

У септембру прошле године је наступила са Фениксом у Водицама гдје је у Женској регионалној WABA лиги у узрасту до 16 година освојила златну медаљу а у децембру је учествовала и на другом WABA U-16 турниру у Београду.

У марту ове године је наступила за Феникс и у једној од полуфиналних утакмица сениорске лиге Републике Српске.

Сара је и са Игокеом низала успјехе јер је освојила бронзану медаљу на финалном турниру прве лиге Републике Српске у пионирском узрасту.

Љубав према кошарци осјетила је још од раног дјетињства, али пошто у Српцу нема кошаркашког клуба, почела је тренирати у Игокеи након чега се обрела и у Фениксу.

Њен таленат и резултате је препознало Министарство породице, омладине и спорта РС које јој је недавно по други пут додијелило стипендију у трајању од 12 мјесеци као једном од 45 најперспективнијих младих спортиста у Републици Српској. Сара се нашла међу свега пет младих кошаркаша и кошаркашица којима је додијељена ова стипендија.

Да је ова млада Српчанка талентована и за друге спортове, свједочи освојено прво мјесто на регионалном такмичењу у малом фудбалу за ученице средњих школа које је прошлог мјесеца одржано у Српцу, гдје је наступила за екипу ЦСШ “Петар Kочић” Србац. Њена екипа стекла је право учешћа и на републичком такмичењу на којем Сара није могла учествовати због обавеза са матичним клубом.

Због остварених резултата Сара је освојила треће мјесто у избору најбољих младих спортиста општине Србац за 2017. годину у узрасту до 18 година.

 

Comments are closed.