Извор упутио захвалност Полицијској станици Србац на донацији
10. августа, 2021.
Стојан Чекић посјетио Слогу и наградио најбоље пјетлиће
10. августа, 2021.

Саопштење Борачке организације Србац поводом одређивања мјере притвора Миломиру Савчићу

Борачка организација општине Србац најоштрије осуђује одређивање мјере притвора предсједнику Борачке организације Републике Српске, генералу Миломиру Савчићу, коју је донио Суд БиХ, и који би по њиховом мишљењу требао дијелити правду, а не неправду.

У саопштењу се даље каже:

„Изнененађени смо чињеницом да Суд БиХ доноси одлуке које су у ствари увођење „вербалног деликта“ на мала врата, односно којом се покушава забранити изношење мишљења и става о свим питањима па тако и о Одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске и његовим тековинама.

Посебна је прича што за Србе у том Суду нема правде, што се по неписаном правилу само осуђују и процесуирају Срби, а за злочине над српским народом се починиоци истих ослобађају кривице и одговорности или се воде маратонски судски процеси који ће завршити без осуђујућих пресуда. Ово све знамо из искуства.

Ова Одлука Суда БиХ је у ствари само наставак притиска на Републику Српску, њене органе, институције, на борце, на Одбрамбено-отаџбински рат и његове тековине, на виђеније представнике српског народа, а који је започео наметањем измјена Kривичног Закона БиХ од стране бившег Високог представника Валентина Инцка, и који се интензивира од тада, а по нашем мишљењу кулминирао је јуче доношењем заиста несхватљиве и нелогичне одлуке о одређивању притвора предсједнику Борачке организације Републике Српске.

Позивамо све чланове Борачке организације као и све грађане Републике Српске, органе власти Републике Српске и све наше политичке представнике да у овим тешким временима искажемо јединство и солидарност у одбрани Републике Српске и нашег постојања на овим просторима. За крст часни и слободу златну“, стоји у саопштењу које је потписао предсједник Борачке организације општине Србац, Горан Плотан.