Одбор ратних војних инвалида ради на побољшању статуса борачких категорија
20. јуна, 2019.
Уручене дипломе за 130 полазника удружења „Ц.Е.З.А.Р.“
20. јуна, 2019.

Руски привредници на састанку код начелника договарали будућу сарадњу

Начелник општине Млађан Драгосављевић састао се данас у свом кабинету са делегацијом Привредне коморе Домодедово, руског града који се налази у Московској области.

Делегацију из Русије су предводили потпредсједник Привредне коморе, Денис Kочетов и чланови коморе, Александр Попов, Александр Тарарев и Леонид Булига а састанак са начелником је организован уз посредство Бранка Савановића, предсједника подружнице удружења “Српско-руски мост” за општине Србац, Градишка, Дервента, Лакташи и Прњавор. 

Тема је била повезивање ове регије са општином Србац у смислу привредне, културне и спортске сарадње, што би итекако имало значаја за свеукупни друштвени и економски живот србачке општине јер се ради о развијеној руској области која нарочито има запажене резултате у погледу привредног развоја.

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да се у разговору дошло до закључка да постоји обостран интерес за сарадњом у погледу цјелокупног привредног развоја, са посебним нагласком на пољопривреду, од које живи највећи број грађана србачке општине.

“На овај начин отворила би се могућност извоза готових производа али и покретања производње, односно прерађивачких капацитета на подручју наше општине. Постоји могућност да сарадња обухвати цијелу регију али и већи дио Републике Српске. Остаје нам да у наредном периоду сагледамо који су наши приоритети и шта бисмо им могли понудити, а на сличан начин очекујемо и од њих повратну информацију, како бисмо у догледно вријеме потписали протокол о сарадњи”, рекао је начелник Драгосављевић.

Он додаје да је у плану да делегација општине Србац отпутује у Русију како би у овој московској области одржала презентацију о потенцијалима и могућностима које нуди наша општина, како би и на тај начин нашу општину учинили занимљивом за будућа улагања.

“Сарадња би обухватила и друштвене дјелатности у погледу размјене младих а нарочито међусобне посјете културно-умјетничких друштава, промоције волонтерског рада, реализације заједничких иницијатива за бољи живот омладине и слично”, рекао је начелник Драгосављевић.

Потпредсједник Привредне коморе Домодедово, Денис Kочетов, рекао је да је њихова жеља да на овај начин развијају односе између српског и руског народа, као и Руске Федерације и Републике Српске.

“Договорили смо да организујемо један округли сто на којем бисмо требали конкретизовати будућу сарадњу на пољима привреде, културе и свега оног што би побољшало живот људи са ових простора. У том погледу, позвали смо представнике општине Србац да у скорије вријеме буду наши гости”, рекао је Kочетов.

Данашњем састанку у Српцу присуствовао је и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

 

 

Comments are closed.