Од петка до недјеље 19 нових случајева вируса корона у Српцу
16. августа, 2021.
Млади Kрајишник против Обрадовца отвара нову сезону у Подручној лиги Градишка
17. августа, 2021.

Републички штаб продужио мјере и позвао грађане да се вакцинишу

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској, којим је досадашње мјере продужио до 30. августа 2021. године.

„На данашњој сједници, Републички штаб је апеловао на грађане да се у што већем броју вакцинишу против вируса корона, да би се сачувало здравље људи, те одржала стабилна епидемиолошка ситуација у Републици Српској“, саопштено је из Владе Српске.

Штаб позива све грађане који се до сада нису вакцинисали да то учине што је прије могуће, будући да се посљедњих дана биљежи сталан раст броја заражених од вируса корона.

У посљедње двије седмице, међу новозараженим од вируса корона, преовладава млађе, радно способно становништво, а посебно је забрињавајуће да је више од деведесет одсто обољелих лица, невакцинисано.

„Вакцинација у Републици Српској одвија се несметано, а обезбијеђен је довољан број вакцина против вируса корона, различитих произвођача, за све грађане“, додаје се у саопштењу.

На данашњој сједници, Републички штаб за ванредне ситуације наложио је Инспекторату Републике Српске и надлежним инспекцијама да, цијенећи епидемиолошку ситуацију, појачају контролу спровођења мјера против вируса корона.

Најновији закључак Владе Републике Српске са постојећим мјерама можете прочитати ОВДЈЕ.

Comments are closed.