Позив за истицањем заставе поводом празника Републике Српске и Србије 15. септембра
13. септембра, 2021.
Дрим Тим учлањује нове полазнике узраста од четири до осам година
14. септембра, 2021.

Републички штаб продужио мјере до 27. септембра, грађани позвани на вакцинацију

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској, којим је досадашње мјере продужио до 27. септембра 2021. године.

Штаб је данас прихватио и Информацију о расподјели 25.000 доза друге компоненте Спутњик В вакцине против вируса корона, те задужио Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу вакцина здравственим установама широм Републике Српске.

„Републички штаб позива све грађане, уколико се нису вакцинисали, да то учине што прије“, наводи се у саопштењу.

Вакцинација у Републици Српској одвија се без застоја, а обезбијеђен је довољан број вакцина против вируса корона, различитих произвођача, за грађане.

Републички штаб за ванредне ситуације наложио је Министарству унутрашњих послова и Инспекторату да интензивирају контролу спровођења мјера заштите од вируса корона.

И даље се забрањује окупљање у групама већим од 120 особа, сва приватна окупљања која се не одржавају на јавном мјесту у групама већим од 70 особа.

Такође се ограничава радно вријеме у периоду од шест до 24 часа свим угоститељским објектима за храну и пиће и приређивачима игара на срећу.

Ноћни клубови и даље могу да раде до два часа иза поноћи.

Комплетан текст закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, донесених на на данашњој сједници можете погледати ОВДЈЕ.

Comments are closed.