Позив за младе из Српца: Снимите филм, освојите таблет!
29. јуна, 2020.
Одржана изборна скупштина фудбалских судија и инструктора, Ћетојевић поново предсједник
30. јуна, 2020.

Републички штаб наложио распуштање републичких карантина од 1.јула

На приједлог Института за јавно здравство Републике Српске, Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о спровођењу мјера заштите у заједници лица која су заражена вирусом корона (SARS-CoV-2).

Са даном 01.07.2020. године налаже се престанак рада сљедећих републичких објеката за изолацију карантинског типа:

1) ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске на локацији-стара пулмологија,
2) ЈЗУ Болница Србија, Источно Сарајево, на локацији-стара пулмологија,
3) ЈУ Дом ученика Бијељина, Бијељина,
4) ЈУ Дом ученика Требиње и
5) ЈУ Дом ученика Добој.

Републички штаб задужио је координаторе за здравствена питања у наведеним објектима да до 01.07.2020. године обаве преглед лица која се налазе у изолацији у наведеним објектима и у зависности од медицинског налаза Хигијенско – епидемиолошким службама надлежних домова здравља доставе информације и препоруче да се лица без симптома и са блажим симптомима упуте у кућну изолацију, а лица са средње тешким и тешким симптомима упуте на болничко лијечење.

ХЕС службе надлежних домова здравља задужене су да од 30.06.2020. године лица са тестом позитивним на SARS-CoV-2 која су без симптома и са блажим симптомима упућују у кућну изолацију, а лица са средње тешким и тешким симптомима упућују на болничко лијечење.

ХЕС службе домова здравља задужене су да, уколико лица заражена вирусом SARS-CoV-2 немају услова за обављање кућне изолације према препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, у сарадњи са локалним кризним штабовима обезбиједе изолацију за иста.

Comments are closed.