Снимите филм, освојите таблет!
29. јуна, 2020.
Страдање бораца и цивила Другог свјетског рата није пало у заборав
6. јула, 2020.

Републички штаб наложио распуштање републичких карантина од 1.јула

На приједлог Института за јавно здравство Републике Српске, Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о спровођењу мјера заштите у заједници лица која су заражена вирусом корона (SARS-CoV-2).

Са даном 01.07.2020. године налаже се престанак рада сљедећих републичких објеката за изолацију карантинског типа:

1) ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске на локацији-стара пулмологија,
2) ЈЗУ Болница Србија, Источно Сарајево, на локацији-стара пулмологија,
3) ЈУ Дом ученика Бијељина, Бијељина,
4) ЈУ Дом ученика Требиње и
5) ЈУ Дом ученика Добој.

Републички штаб задужио је координаторе за здравствена питања у наведеним објектима да до 01.07.2020. године обаве преглед лица која се налазе у изолацији у наведеним објектима и у зависности од медицинског налаза Хигијенско – епидемиолошким службама надлежних домова здравља доставе информације и препоруче да се лица без симптома и са блажим симптомима упуте у кућну изолацију, а лица са средње тешким и тешким симптомима упуте на болничко лијечење.

ХЕС службе надлежних домова здравља задужене су да од 30.06.2020. године лица са тестом позитивним на SARS-CoV-2 која су без симптома и са блажим симптомима упућују у кућну изолацију, а лица са средње тешким и тешким симптомима упућују на болничко лијечење.

ХЕС службе домова здравља задужене су да, уколико лица заражена вирусом SARS-CoV-2 немају услова за обављање кућне изолације према препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, у сарадњи са локалним кризним штабовима обезбиједе изолацију за иста.

Comments are closed.