Обавјештење за незапослена лица поводом пандемије корона вируса
17. марта, 2020.
Обавјештење за грађане и привредне субјекте у вези корона вируса и контакт телефони
17. марта, 2020.

Јавни позив за ангажовање волонтера за вријеме опасности од корона вируса

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске објавила је јавни позив за ангажовање волонтера према исказаним потребама у достави хране и лијекова лицима у Републици Српској старости преко 60 година док траје опасност од корона вируса.

Предмет овог јавног позива је ангажовање волонтера у оквиру Републичке управе цивилне заштите. Пријављеним и ангажованим волонтерима је обезбијеђена константна и пуна превентивна здравствена заштита.

Право пријаве на јавни позив имају сва лица која су се пријавила у Базу волонтера Републичке управе цивилне заштите РС и остали волонтери старости од 18 до 30 година.

Волонтери могу поднијети пријаве у подручним одјељењима Републичке управе цивилне заштите РС у Бањалуци, Добоју, Бијељини, Сокоцу и Требињу. Примљене пријаве имаће Републичка управа цивилне заштите РС, Институт за јавно здравство РС, локалне заједнице и чланови кризних штабова.

Одлуку о избору и распореду волонтера доноси Републичка управа цивилне заштите РС у координацији са Институтом за јавно здравство РС и јединицама локалне самоуправе у Републици Српској.

Волонтерски рад трајаће до престанка потребе за волонтерским радом што ће одредити Републичка управа цивилне заштите РС и надлежне институције Републике Српске.

Пријава се врши лично или телефонски у подручним одјељењима Републичке управе цивилне заштите РС:

ПО Бања Лука (Војводе Радомира Путника 17). Телефон: 121, 051/211-376.
ПО Добој (Браће Југовића 1). Телефон: 121, 053/241-717.
ПО Бијељина (Kнез Иво од Семберије 47-Ц). Телефон: 121, 055/207-386.
ПО Соколац (Гласиначка бб). Телефон: 121, 057/448-236.
ПО Требиње (Немањина 7). Телефон: 121, 059/261-179.

Kандидати који су се пријавили на јавни позив за ангажовање по мјесту боравка волонтера у достави хране и лијекова лицима старости преко 60 година, а не налазе се у Бази волонтера Републичке управе цивилне заштите РС, требају приликом пријаве, уз помоћ радника РУЦЗ РС који заприма пријаву, испунити пријавни образац.

Пријаве на овај јавни позив могу се поднијети од дана објаве јавног позива у медијима и на службеној интернет страници Републичке управе цивилне заштите РС док траје потреба за волонтерима.

Comments are closed.