Микићи уручили 2100 KМ Живку Миљићу и удружењу Извор
6. фебруара, 2019.
Чланску карту библиотеке у склопу Савиндана добило 376 читалаца
8. фебруара, 2019.

Реконструкција зграде Центра за социјални рад у завршној фази

Радови на реконструкцији зграде Центра за социјални рад у Српцу полако се приводе крају чиме ће ова установа коначно добити адекватне услове за рад са најугроженијим категоријама грађана и остварењу њихових права из области социјалне заштите.

Завршне радове данас су обишли начелник општине Млађан Драгосављевић, начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић и шеф Одсјека за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Боривоје Врсајковић.

Средства за ову инвестицију у износу од 50 хиљада евра обезбјеђена су уз помоћ Владе Србије, у склопу споразума који је потписан са Владом Републике Српске о реализацији инфраструктурних пројеката широм Српске.

Реконструкција објекта почела је прије пет мјесеци а највећи дио радова до сада је завршен.

Директорица Центра за социјални рад, Слађана Поткоњак, каже да је извршена реконструкција крова, замијењена столарија на већини прозора и врата и постављена нова фасада чиме је побољшана изолација објекта, а уведено је и централно гријање за шта је набављена пећ на пелет како би се равномјерно загријале све просторије и оствариле уштеде енергије.

„Поставили смо и нове плочице у ходнику, извршили санацију мокрих чворова и адаптацију подова у неколико канцеларија као и простора за чајну кухињу. Уредили смо стубиште зграде, те адаптирали просторију у приземљу како би омогућили лакше остварење социјалних права старијим и теже покретним особама. Објекат је у потпуности функционалан за наше потребе и дјелује веома модерно, тако да је уљепшао центар Српца“, рекла је Поткоњак.

Овим пројектом обухваћена је и санација просторија Борачке организације општине Србац и предузећа за запошљавање инвалида „Борац“ које се налазе у овој згради, као и санација спомен собе у приземљу објекта.

„Замијењени су прозори и врата, реконструисан мокри чвор и уређен под а остало је још неколико ситних радова како би све било готово до 14. фебруара када обиљежавамо Дан борца. На овај начин ће спомен соба која је отворена у част страдалих бораца из Одбрамбено-отаџбинског рата, добити изглед какав заслужује“, рекао је начелник Одјељења за општу управу и предсједник Борачке организације општине Србац, Душко Митрић.

Начелник општине, Млађан Драгосављевић, изразио је задовољство што ће коначно бити ријешен дугогодишњи проблем једне од најстаријих зграда у србачкој општини.

„Овом инвестицијом радници ће имати боље услове за рад а корисницима услуга ће бити омогућен лакши приступ канцеларијама. Најважније од свега је што су радови извршени по принципу енергетске ефикасности и омогућиће уштеде овој установи“, рекао је начелник Драгосављевић.

Он је подсјетио да је и прошле године реализовано неколико пројеката из донаторских средстава Владе Србије, што се прије свега односи на асфалтирање ужег градског језгра код занатског центра и постављање уличне расвјете.

“Наша намјера је да остваримо што већи број инвестиција из области енергетске ефикасности, као што је реконструкција овог објекта, јер на тај начин смањујемо негативне ефекте климатских промјена и остварујемо бројне уштеде. Покушаћемо у том погледу да обезбиједимо додатна средства за реконструкцију јавне расвјете, јер смо аплицирали на један јавни позив овакве врсте”, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Comments are closed.