Током викенда 15 нових случајева вируса корона у Српцу
25. октобра, 2021.
У току изградња новог дјечијег вртића у Српцу
25. октобра, 2021.

Реконструкција средњошколског центра у Српцу ушла у завршну фазу

Друга фаза пројекта реконструкције Центра средњих школа „Петар Kочић“ требала би бити завршена у наредних мјесец дана чиме ће србачки средњошколци добити неупоредиво боље услове боравка и рада.

Ово је закључено након данашњег обиласка ове школске установе коју су посјетили начелник општине Млађан Драгосављевић, замјеник начелника Владимир Гужвић и предсједник Скупштине општине Милош Будић.

Укупна вриједност овог пројекта, који је реализован у двије фазе, износи око 1.1 милион KМ а средства су обезбијеђена уз помоћ Владе Републике Српске.

„Утисци са данашње посјете су јако позитивни јер смо увидјели да ће поред љепшег изгледа, ученици и наставно особље имати много боље услове за одвијање наставног процеса јер се школа санира на принципу енергетске ефикасности, тако да више неће долазити до прокишњавања крова и стварања влаге, а захваљујући реконструисаном централном гријању и новој столарији, учионице ће бити много топлије, уз уштеду енергије“, рекао је начелник Драгосављевић.

Директор Центра, Миленко Живанић, рекао је да су готово сви радови већ при крају. Централно гријање је већ у функцији као и нова пећ на пелет чијем постављању су претходили радови на проширењу и прекривању котловнице.

„Урадили смо највећим дијелом облагање каменом вуном и фасадирање а остало је још да се уради фасада на новом дијелу школе, према згради Општинске управе и комплетно фискултурну салу. Столарија је готово у потпуности замијењена осим на два отвора, што би требало бити урађено у наредних седам до десет дана“, рекао је Живанић.

Извршена је и санација санитарних чворова за ученике и свлачионица и санитарних чворова у фискултурној сали а у старом дијелу школе су урађени и спуштени плафони од ригипса.

„Поред свих радова предвиђених пројектом изискују се додатна средства за завршне радове на кречењу зидова и плафона и постављање ЛЕД расвјете на спрату. Пошто су подови у веома лошем стању било би добро да се изврши и њихова санација, уколико се пронађу средства. У сваком случају, имамо разлога да будемо задовољни свим оним што је до сада урађено“, рекао је Живанић.

Он додаје да је званичан рок за завршетак 28. октобар али да ће извјесно бити пролонгиран најмање до краја новембра.

У првој фази реализације овог пројекта која је трајала од септембра 2018. до фебруара 2019. године је завршена реконструкција и санација косог и равног крова на згради објекта.

 

 

Comments are closed.