Саопштење за јавност Борачке организације Србац поводом пресуде генералу Ратку Младићу
9. јуна, 2021.
Kонцерт класичне музике србачких ученика у понедјељак 14. јуна
10. јуна, 2021.

Реконструкција главног цјевовода дужине 2,7 километара при крају

Реконструкција главног цјевовода од изворишта Пријебљези до Повелича у дужини од 2,7 километара приводи се крају и до сада је завршено преко 70 одсто уговорених послова.

Ово је изјавио директор србачког Водовода, Драго Јовичић, који додаје да су средства за реализацију овог капиталног пројекта, у износу од преко милион KМ, обезбиједили Влада Републике Српске и Општина Србац.

Траса је пуштена у употребу прије 40 година и већ неколико година постала је уско грло у снабдијевању потрошача питком водом јер су цијеви профила 500 милиметара биле лошег квалитета и често су пуцале.

“Да би се отклонио квар требало је најмање шест часова, а свака замјена коштала је око 10 хиљада KМ”, рекао је Јовичић.

Додаје да су сада набављене ПХД цијеви профила 450 милиметара одличног квалитета које производи фирма „Пештар“ из Аранђеловца.

Извођач радова је бањалучка фирма „Еко еуро тим“, која је за подизвођача одабрала србачки Водовод.

Поред радова на изградњи потисног цјевовода, завршени су и радови на пробијању пропуста испод магистралног пута Нова Топола-Србац-Дервента.

„Посебну сигурност у снабдијевању питком водом сада ће имати Перутнина Птуј која годишње обрађује преко 10 милиона товних пилића и троши 190 хиљада кубних метара воде, што представља једну петину укупно произведене воде у подземном изворишту Пријебљези”, каже Јовичић.

Уговором са извођачем предвиђено је да радови буду завршени до краја јуна ове године.

 

Comments are closed.