Једнократна новчана подршка самозапосленим предузетницама за санирање посљедица пандемије
19. јуна, 2020.
Још осморо заражених вирусом корона у Српцу
21. јуна, 2020.

Регистрована четири нова случаја вируса корона у Српцу

Након што је прије два дана потврђено присуство корона код седам радница Дјечијег вртића „Наша радост“, данас су регистрована четири нова случаја обољелих који се доводе у везу са зараженим особама из ове предшколске установе.

Тестирано је укупно 11 особа из Српца а позитивне на вирус корона су биле двије женске особе средње и једна млађе животне доби, као и дијете старости двије године.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац наставиће свакодневно вршити узимање узорака особама код којих се након узимања епидемиолоске анамнезе установи потреба за тестирањем.

Начелник општине и командант Штаба за ванредне ситуације општине Србац, Млађан Драгосављевић, још једном је позвао све грађане на опрез јер је ситуација око вируса корона у нашој локалној заједници знатно неповољнија у односу на ранији период.

„Имамо значајно повећан број случајева што са собом може повући посљедице и враћање одређених мјера на старо, о чему ће одлучити кризни штаб уколико се за то укаже потреба. Стање је за сада под контролом јер су готово сви контакти са зараженима идентификовани и упућени у изолацију а њихово стање се редовно прати. Међутим, ово је опомена да се не смијемо превише опуштати, што подразумијева обавезно ношење заштитних маски у затвореним просторима, избјегавање већих окупљања, поштовања дистанце и примјене хигијенских мјера и редовне дезинфекције простора“, рекао је начелник Драгосављевић.

Закључно са данашњим даном, издато је 195 рјешења о кућној изолацији за лица која су била у контакту са зараженим радницама из вртића.

Током јучерашњег дана извршена је дезинфекција просторија вртића а у складу са временским приликама, наредних дана биће настављена дезинфекција улица и јавних површина, као и других јавних објеката.

Comments are closed.