У Српцу још један случај вируса корона
21. новембра, 2020.
Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих
23. новембра, 2020.

Регистрован још један случај вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине евидентиран је још један случај вируса корона а ради се о женској особи средње животне доби која има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији.

На територији Републике Српске нови вирус корона потврђен је код 188 особа а тестирано је 555 лабораторијских узорака.

Ради се о 98 мушких и 90 женских особа, од којих је 28 млађе, 105 средње и 55 особа старије животне доби, подаци су Института за јавно здравство.

Према мјесту пребивалишта, 90 особа је из Бањалуке, 17 из Лакташа, 16 из Бијељине, 11 из Приједора, 10 из Градишке, по седам из Кнежева и Прњавора, по пет из Рибника и Челинца, четири из Котор Вароша, три из Мркоњић Града, по двије из Козарске Дубице и Милића и по једна из Билеће, Братунца, Дервенте, Зворника, Крупе на Уни, Новог Града, Петровца, Српца и Сребренице.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 13 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о три женске и 10 мушких особа, средње и старије животне доби, од којих су по двије Бањалуке, Градишке, Модриче, Челинца и Добоја и по једна из Шипова, Теслића и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђено 27.545 случајева вируса корона, а преминулo je укупно 860 особa код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Општински штаб за ванредне ситуације сутра ће на редовној сједници разматрати актуелну епидемиолошку ситуацију у Српцу а почетак је заказан за 9 часова.

Comments are closed.