Од данас јавни увид у Нацрт измјене урбанистичког пројекта „Спортска дворана и трговачки центар“
15. јула, 2021.
Анкета о заинтересованости корисника за пројекат изградње зграде за младе брачне парове
15. јула, 2021.

Регата „Kукуље-Србац“ у недјељу 25. јула

Традиционална регата „Kукуље-Србац“ биће одржана у недјељу 25. јула, одлучено је на данашњој првој сједници организационог одбора за обиљежавање ове манифестације на челу са предсједником Јорданом Kуваљом.

Регата се одржава по шеснаести пут у протеклих 17 година, у организацији Туристичке организације општине Србац и под покровитељством Општине Србац. Једино није одржана прошле године у садашњем облику због пандемије вируса корона, али су се и тада Врбасом, према ушћу, симболично спустила три чамца Ронилачког клуба „Жабац“ из Српца како би одржали традицију.

Предсједник одбора Јордан Kуваља рекао је да су се ове године стекли повољнији епидемиолошки услови за одржавање манифестације и додао да очекује добар одзив учесника.

Окупљање учесника је предвиђено у недјељу 25. јула од 8 до 10 часова на локацији некадашњег понтонског моста у Kукуљама. Почетак спуста је у 10 часова када ће се учесници запутити према ушћу Врбаса у Саву, код некадашњег скелског прелаза у Српцу, гдје ће манифестација бити окончана око 15 часова.

Због безбједносних разлога, односно неуређености обале, ове године неће бити организована пауза на шљункари у Разбоју Љевчанском, као ни спортска такмичења, али ће по доласку на циљ, код скелског прелаза, бити организован заједнички ручак за све учеснике.

Kотизација по учеснику износи 8 KМ у шта спада ручак, мајица са обиљежјем регате и обавезно осигурање.

„Позивам љубитеље ријека да дођу на нашу традиционалну регату, уживају у природи и тако дају свој допринос промоцији туристичких и природних потенцијала и очувању животне средине. До сада већ имамо око 12 пријављених екипа и сигурно је да ће их у наредним данима бити много више“, рекао је Kуваља.

Пријаве заинтересованих учесника се могу извршити у Туристичкој организацији, на првом спрату Ватрогасног дома, или путем телефона 051/745-471 до четвртка 22. јула.

„Замољавам све потенцијалне учеснике да не чекају задњи тренутак за пријаву, већ да то учине раније, како бисмо због организације и обавезног осигурања знали тачан број учесника“, рекао је Kуваља.

Данашњој сједници присуствовао је и начелник општине Млађан Драгосављевић који је изразио задовољство што је настављена успјешна традиција ове манифестације.

„Прошле године није било могућности да одржимо регату због изразито неповољне епидемиолошке ситуације, а здравље учесника је било на првом мјесту. Ове године имамо адекватне услове за то и потрудићемо се да осигурамо довољан број екипа и да им се омогући потребна безбједност. Имамо искусну екипу у организацији која је спремна да одговори на све изазове“, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Comments are closed.