Омладински стонотениски клуб Србац у припремама за почетак такмичења у Другој лиги РС
17. септембра, 2021.
Умрла др Миланка Дринић, професор Пољопривредног факултета у Бањој Луци
18. септембра, 2021.

Разноврсна зимница у понуди Удружења жена Србац

Удружење жена Србац полако приводи крају послове око припреме зимнице за ову сезону.
Kако нас је информисала предсједница Удружења Весна Смиљанић, у понуди Удружења се налазе пекмези од јагоде, малине, шљиве и кајсије, затим ајвар, као и сирупи од вишње и купине, те хладно цијеђени сок од ароније, а преостало је још да направе пекмез од шипка. Овим путем, из Удружења обавјештавају купце који нису у могућности да сами посјете радњу Удружења, да производе могу поручити путем фацебоок профила, а производе је могуће послати у градове широм БиХ.

,,Задовољне смо квалитетом и количином зимнице коју смо направиле, с обзиром на цијене воће и поврћа ове године. Оно што је битно је то да је наша зимница и ове године направљена по провјереној рецептури и од воћа и поврћа са подручје наше општине. Заиста смо се потрудиле да купцима пружимо разноврсну понуду и сигурна сам да ће они током зиме уживати у богатим окусима наше зимнице“, рекла је Смиљанић.

Удружење жена Србац своје производе је представило на привредно-туристичкој манифестацији Гастро фест Бардача-Србац 2021., а 22.септембра неколико представница ће присуствовати отварању Kрајишке куће у Требињу, гђе ће се у продаји наћи и производи србачког Удружења. Након тога, почињу припреме за јесењи сајам под називом Јесен на длану који ће по други пут бити одржан у оквиру обиљежавања крсне славе и Дана општине Србац.

Comments are closed.