Српчанима подијељен бесплатан кромпир
16. априла, 2021.
Нови лустер за православни храм у Старом Мартинцу
16. априла, 2021.

Разбој Љевчански на мапи бициклистичке трке Београд-Бања Лука 25. априла

Општина Србац ће и ове године узети учешће у међународној бициклистичкој трци „Београд-Бања Лука“ која се одржава од 22. до 25. априла уз учешће 170 бициклиста из 30 земаља

Kроз нашу општину трка ће проћи у посљедњој четвртој етапи, а кретаће се кроз Разбој Љевчански, односно Мали Разбој који је родно мјесто Танасије Kуваље, најбољег бициклисте свих времена са ових простора, што ће трци дати додатно обиљежје.

Предсједник Одбора за организацију бициклистичке трке кроз општину Србац Јордан Kуваља каже да се трка вози у дужини од 1000 километара.

„Захваљујем се директору трке Владимиру Kуваљи који је успио да нам помогне да бициклисти прођу кроз наше село. Желимо да мјештани уживају у овом спортском догађају“, рекао је Kуваља.

Прва етапа трке креће 22. априла из Београда за Шабац, друга је од Обреновца према Бијељини, трећа од Бијељине према Власеници и четврта од Приједора према Бањалуци. Посљедња етапа ће ићи кроз Kозарску Дубицу, Градишку, Нову Тополу и центар Разбоја Љевчанског а завршетак је у Бањалуци.

У трци учествују такмичари из Шпаније, Њемачке, Италије, Русије, САД, Пољске, Новог Зеланда, Холандије и свих земаља из окружења.

„Будући да трка ове године не пролази кроз градско подручје Српца јер креће из Приједора, имамо част што ће Разбој Љевчански бити представник наше општине и угостити реномиране спортисте. Очекује се да ће у бициклистичком каравану, заједно са пратњом, бити око 470 људи“, истакао је Kуваља.

Бициклисти ће у Разбој доћи из правца Kочићева око 14.25 часова.

„Овом приликом позивам грађане да изађу и подрже бициклисте уз придржавање свих епидемиолошких мјера. Имали смо жељу да организујемо дочек као прије двије године и припремимо забавни програм, међутим ипак нам је важније здравље наших суграђана, тако да ћемо само изаћи и поздравити све учеснике“, рекао је Куваља.

Comments are closed.