Божићна честитка начелника Млађана Драгосављевића и предсједника Мирка Стојића
5. јануара, 2020.
Пекара Сунце поклонила пет печеница лицима слабијег имовног стања
6. јануара, 2020.

Распоред богослужења у парохијама Стапари, Кукуље, Лепеница, Ножичко и Кобаш

У храмовима широм србачке општине током божићних празника биће служене свете литургије и вечерња богослужења уз освећење и налагање бадњака. 

У стапарској парохији на Бадњи дан, у понедјељак 6. јануара, биће обављено освећење и налагање бадњака у 9.30 часова у Малом Разбоју а од 16 часова код храма Преображења Господњег у Разбоју. Божићни уранак је на распореду у уторак 7. јануара у 6 часова у храму Преображења Господњег. На празник Сабора Пресвете Богородице, у сриједу 8. јануара, планирана је света литургија у Малом Разбоју са почетком у 9.30 часова а у Бардачи у 11 часова. У четвртак 9. јануара, на празник Светог Стефана, биће одржана света литургија у Разбоју са почетком у 9.30 часова.

У парохији Kукуље на Бадњи дан 6. јануара биће организована света литургија у 9 часова а вечерње богослужење и освећење бадњака је у 16.30 часова у храму у Kукуљама. Божићна литургија ће бити одржана 7. јануара у 5 часова.

У лепеничкој парохији на Бадњи дан, у понедјељак 6. јануара, биће обављено освећење бадњака у 6 часова у капели у Доњим Срђевићима, у 13 часова у капели у Ситнешима, у 15 часова у храму Светог пророка Илије у Лепеници а у 17 часова у Горњим Срђевићима. Божићни уранак почиње 7. јануара у 5 часова у храму Светог пророка Илије у Лепеници.

У ножичкој парохији током божићних празника распоред богослужења је сљедећи: У Жупском Разбоју је на Бадњи дан у понедјељак 6. јануара у 13 часова планирано освећење и налагање бадњака, а у Ћукалима у 14 часова на темељима храма. У Ножичком ће освећење и налагање бадњака, као и вечерње богослужење бити одржано у 16 часова. На Божић у уторак 7. јануара планиран је уранак у 5 часова у храму у Старом Мартинцу. Другог дана Божића, у сриједу 8. јануара, на празник Сабора Пресвете Богородице, одржаће се света литургија у храму у Ножичком са почетком у 9 часова.

У храму Рођења Пресвете Богородице у Kобашу на Бадњи дан у суботу 6. јануара биће одржано вечерње богослужење, освећење и налагање бадњака са почетком у 16 часова а божићна литургија је у недјељу 7. јануара у 5 часова.

Распоред богослужења у србачкој парохији је раније објављен на нашој страници и можете га погледати кликом на овај линк, док распоред богослужења у манастиру Осовица можете погледати кликом на овај линк.

Comments are closed.