„Трноружица“ у плесној варијанти у сриједу 27. фебруара у Српцу
21. фебруара, 2019.
Подршка ресорног министарства пројектним активностима у основној школи у Српцу
22. фебруара, 2019.

Расписани конкурси у оквиру пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске”

Јавни фонд за дјечију заштиту почиње са реализацијом пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске” за 2019. годину. Пројекат се реализује на основу Закона о дјечијој заштити Републике Српске кроз право на задовољавање развојних потреба дјеце.

Реализација пројекта и ове године јесте на морској обали, у услужном простору Омладински хостел ”Ужице” у Бечићима, општина Будва, Република Црна Гора. Временски период програмских активности у услужном објекту је од 20.05 до 21.09.2019. године у укупно четрнаест смјена, од чега је тринаест десетодневних, а једна (прва) осмодневна смјена.

Текст конкурса за одабир дјеце, васпитача и стручног особља учесника у Пројекту, заинтересовани могу преузети на Интернет презентацији Фонда кликом на овај линк

Рок за доставу документације је 18.03.2019. године. Пријавни обрасци доступни су и у Центру за социјални рад у Српцу као и на интернет страници Фонда.

Пројекат “Социјализације дјеце Републике Српске” реализује се од 2002. године и за претходних 17 година обухватио је више преко 30 000 лица – дјеце и пратећег особља из свих општина Српске. Ради се о дјеци различитих категорија: прије свега дјеци из социјално угрожених породица-корисницима права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, дјеци из породица борачке популације, дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци, талентованим спортистима и др.

Управо та различитост и разноврсност јесу највећа вриједност Пројекта и служе остварењу пројектних циљева: развијању емпатије, припадности вршњачкој групи без обзира на разлике, те социјализацији дјеце у сваком смислу. Ово је препознато и од стране Владе Републике Српске и ресорног Министраства здравља и социјалне заштите које подржава ову активност Фонда у најбољем интересу дјеце Републике Српске.

Позивају се заинтересовани родитељи да, уколико испуњавају услове, пријаве своју дјецу у центрима за социјални рад у својим општинама пребивалишта као и заинтересовани просвјетни радници, педагози, психолози, социјални радници и друге подржавајуће професије да конкуришу за чланове стручног и пратећег особља и придруже се тиму који седманаесту годину у континуитету реализује пројекат „Социјализације“ у најбољем интересу дјеце Републике Српске.

Comments are closed.