Отворен Центар за изучавање руског језика у Народној библиотеци у Српцу
1. јуна, 2021.
Изложба академског сликара Михаила Раките у четвртак 3. јуна у Српцу
1. јуна, 2021.

Расписан конкурс за спортске стипендије

Министарство породице, омладине и спорта расписало је конкурс за додјелу стипендија перспективним спортистима, спортистима са инвалидитетом и потенцијалним олимпијским кандидатима које се финансирају из овогодишњег буџета Републике Српске.

Стипендије за перспективне спортисте и спортисте са инвалидитетом на годишњем нивоу износе 2.000 KМ, а за потенцијалне олимпијске кандидате 3.000 KМ.

Право учешћа на конкурсу имају спортисти држављани Републике Српске, рођени 2003, 2004, 2005. или 2006. године.

Међу условима који будући стипендисти треба да испуњавају је и тај да су члан спортске организације, односно клуба који је удружен у грански спортски савез Републике Српске.

Неопходно је и да се кандидат активно бави спортским активностима у 2021. години, те да је у претходне двије године остварио значајне резултате на званичним међународним такмичењима, балканским, европским и свјетским првенствима, такмичењима у Републици Српској и БиХ.

Kонкурсом је прописан и услов да спортиста активно испуњава обавезе према клубу, репрезентацији Републике Српске и другим репрезентативним селекцијама по избору матичног спортског савеза Републике Српске, те да редовно похађа школу или факултет и да се залаже на свом стручном образовању.

Kонкурс је отворен 30 дана од дана објављивања, а све информације и пријавни образац налазе се на интернет страници Министарства породице, омладине и спорта.

Comments are closed.