Почеле хидромасажне терапије у Извору, стигла донација фирме “Д-инвест”
8. фебруара, 2019.
Планинари Видете учествовали у Грмечком маршу
11. фебруара, 2019.

Расписан конкурс за додјелу спортских стипендија

Министарство породице, омладине и спорта расписало је конкурс за додјелу 60 стипендија перспективним спортистима, спортистима са инвалидитетом и потенцијалним олимпијским кандидатима који се финансирају из буџета Републике Српске за 2019. годину.

Перспективним спортистима и спортистима са инвалидитетом биће додијељено 2.000 KМ а потенцијалним олимпијским кандидатима 3.000 KМ.

Право учешћа на конкурсу имају спортисти који испуњавају сљедеће услове:
а) да је држављанин Републике Српске;
б) да је рођен 2001, 2002, 2003 или 2004. године;
в) да је члан спортске организације – клуба који је удружен у грански спортски савез Републике Српске;
г) да се активно бави спортским активностима у 2019. години, те да је у претходним годинама (у 2017. и 2018. години) остварио значајне резултате на званичним међународним такмичењима, балканским, европским и свјетским првенствима, такмичењима у Републици Српској и БиХ;
д) да активно испуњава обавезе према клубу, репрезентацији Републике Српске и другим репрезентативним селекцијама по избору матичног спортског савеза Републике Српске;
ђ) да редовно похађа школу или факултет и да се залаже на свом стручном образовању.

При избору стипендисте примјењиваће се сљедећи критеријуми:
а) остварени континуирани спортски резултати у претходним годинама (у 2017. и 2018. години) на званичним међународним такмичењима, балканским, европским и свјетским првенствима, такмичењима у Републици Српској и БиХ у својој категорији;
б) развијеност спортске гране у Републици Српској којој спортиста припада;
в) утицај остварених спортских резултата на развој спортске гране и омасовљење спорта у Републици Српској;
г) постигнути успјех у редовном школовању.

Остали детаљи конкурса као и подаци о документацији који су потребни за пријаву могу се преузети на интернет страници Министасртва породице, омладине и спорта на сајту Владе Републике Српске.

Kонкурс ће бити отворен најмање до 6. марта а пријаве са потребном документацијом достављају се поштом на адресу Министарства породице, омладине и спорта, Трг Републике Српске бр. 1, 78 000 Бања Лука, са назнаком ”ПРИЈАВА НА KОНKУРС ЗА СПОРТСKЕ СТИПЕНДИЈЕ”.

Одобрена средства ће бити исплаћена до 31.12.2019. године, а у складу са расположивим средствима у буџету Министарства породице, омладине и спорта.

Comments are closed.