НВО „Миленијум“ уручио помоћ за шест породица поводом Савиндана
28. јануара, 2019.
Одржана едукација у Kукуљама за 300 пољопривредника о новим трендовима у производњи
29. јануара, 2019.

Расписан конкурс из умјетничких области за ученике средњих школа

Министарство просвјете и културе Републике Српске, у сарадњи са Републичким педагошким заводом, расписало је конкурс за подршку ученицима средњих школа у Републици Српској који имају афинитета за умјетност под називом «Зашто је култура (мени) важна?» а који се односи на шест области умјетности.

Сви заинтересовани ученици средњих школа позвани су да доставе своје радове о поимању културе и њене важности у друштвеној заједници у сљедећим областима: ликовна, примијењена умјетност и дизајн (сликарство, скулптура, видео-рад, перформанс, сценографија, илустрација, костим, дизајн плаката), фотографија (умјетничка фотографија), књижевност (приповијетка/кратка прича или поезија), драмска умјетност (монолог, драмски текст или сценарио за кратки филм), филм (играни, документарни, анимирани, експериментални или видео-есеј) и музика (композиција или интерпретација).

Из сваке области биће награђена по три рада.

Услови за пријаву:

1. Ликовна и примијењена умјетност

Радове из ликовне и примијењене умјетности доставити на папиру или платну сликане техником по жељи (дрвене бојице, фломастери, водене боје, темпере, уље…) или у дигиталном формату, уколико се ради о илустрацији, дизајну, видео-раду, сценографији, костиму, перформансу, скулптури итд. (3Д макета је опциона). Формат максималних димензија 50×70 цм. На полеђини рада, односно на омоту за ЦД, ДВД, или УСБ, написати: име и презиме ученика, одјељење, школу, адресу.

2. Фотографија

Формат максималних димензија 21×29.7 цм (А4 формат). На полеђини рада, односно на омоту за ЦД, ДВД, или УСБ, написати: име и презиме ученика, одјељење, школу, адресу

3. Монолог, драмски текст или сценарио за кратки филм
Доставити снимак монолога, односно рукопис или штампани текст. На полеђини рада, односно на омоту за ЦД, ДВД, или УСБ, написати: име и презиме ученика, одјељење, школу, адресу

4. Kратки филм
Минутажа за филм не би требало да пређе 3 минуте; доставити ЦД, ДВД, или УСБ са кратким филмом. У овом пројекту могуће је да се пријави један ученик или група ученика који ће тимски осмислити филм. Уз материјал навести име ученика, имена групе ученика, име школе, адресу.

5. Kомпоновање и интерпретација музике
Kомпозицију или изведбу могуће је доставити појединачно (један ученик) или групно (више ученика). Минутажу ограничити максимално на 3 минуте, видео доставити на ЦД, ДВД,УСБ. Уз материјал навести име ученика, имена групе ученика, име школе, адресу.

Радове, са назначеном категоријом, доставити до 11. фебруара на сљедећу адресу:
Министарство просвјете и културе Републике Српске, Ресор културе
Трг Републике Српске 1, 78 000 Бања Лука

Comments are closed.