Почиње хуманитарна акција “Буди ми пријатељ”, школски прибор за најугроженије ученике
12. јуна, 2020.
Обиљежен Дан сјећања на пробој пролетера из обруча на Мотајици
15. јуна, 2020.

Расписан јавни позив за пријаву грађана за туристичке ваучере

Министарство трговине и туризма Републике Српске расписало је јавни позив за подношење пријаве за додјелу туристичког ваучера који је намијењен грађанима Српске, а којима се остварује право на субвенцију трошкова услуге смјештаја, односно ноћења са доручком у једној смјештајној јединици угоститељског објекта за смјештај, без субвенције осталих трошкова исхране и пића или факултативних услуга.

Право пријаве за туристички ваучер има сваки пунољетни грађанин Републике Српске који има пријављено мјесто пребивалишта у Српској и резервисан смјештај код угоститеља директно или посредством туристичке агенције који су уписани у евиденцију угоститеља и туристичких агенција који испуњавају услове за реализацију шеме додјеле ваучера, као и да користи услугу смјештаја у угоститељском објекту ван мјеста пребивалишта.

Туристички ваучер може користити само лице на чије име ваучер гласи, саопштено је из Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Угоститељ, односно туристичка агенција наплаћује кориснику ваучера услугу умањену за вриједност туристичког ваучера, а која износи 100 КМ.

Један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од четири ноћења заредом.

Уколико се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције, два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај.

Уколико најмање два лица намјеравају користити туристички ваучер ради плаћања трошкова смјештаја у једној смјештајној јединици у минималном трајању од четири ноћења заредом у једном или више угоститељских објеката за смјештај, обавезни су Министарству поднијети појединачну пријаву за ваучер.

Пријава за ваучер доставља се Министарству трговине и туризма на прописаном обрасцу у штампаном облику који се може преузети на интернет страници Министарства и који се може доставити поштанским путем на адресу Министарства или попуњавањем обрасца пријаве посредством електронске апликације “eVaucer” која ће бити доступна на интернет страници Министарства.

Уз пријаву за ваучер потребно је доставити потврду о резервацији смјештаја и копију личне карте или пасоша корисника ваучера.

Туристички ваучер могуће је искористити у периоду од 15. јуна до 15. новембра 2020. године само код угоститеља или туристичке агенције који су уписани у евиденцију, а која је доступна на интернет страници Министарства.

Рок за подношење пријаве за ваучер истиче 10. новембра.

Comments are closed.