Отвор лова на срндаћа почиње 1. јуна
6. маја, 2019.
Општинска лига: Црни врх побједом над Ножичком осигурао титулу
7. маја, 2019.

Расписан јавни позив за новчане подстицаје за капиталне инвестиције у пољопривреди

У складу са Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за капиталне инвестиције у пољопривредној производњи у 2019. години, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске расписало је 3.5.2019. године Јавни позив за подношење захтјева за одобравање новчаних подстицаја за капиталне инвестиције.

Kапиталне инвестиције за које се може поднијети захтјев су:

1. Инвестиције у пољопривредну механизацију (тракторе и тракторске прикључке),
2. Инвестиције у сточарску производњу (изградња нових објеката, опрема за говедраске фарме, опрема за свињарске фарме, опрема за овчарске и козарске фарме, опрема за живинарске фарме, опрема за пчеларство),
3. Инвестиције у биљној производњи (изградња пластеника, подизање вишегодишњег засада и постављање противградних мрежа),
4. Инвестиције у сортирање, паковање и прераду пољопривредних производа,
5. Инвестиције у набавку опреме за наводњавање.

Општи услови које је потребно да испуне корисници подстицаја како би могли да конкуришу за средства су: да су регистровани у регистру пољопривредних газдинстава, да су ажурирали податке у регистру до 15. маја текуће године, платили противградну заштиту уколико су обвезници плаћања, те да су пријавили доприносе за пензионо и здравствено осигурање за 2018. годину.

Рок за подношење захтјева за подстицаје износи 20 дана од дана расписивања Јавног позива.

Детаљније информације могу се прочитати у тексту Јавног позива који је објављен на интернет страници Министарства, пољопривреде, шумарства и водопривреде РС кликом на овај линк.

Све потребне информације произвођачи могу добити и у канцеларији Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Општине Србац, позивом на тел. 051/740-001, локали 127, 128 и 130.

Comments are closed.