Указали на једнакост и равноправност особа са инвалидитетом у друштву
3. децембра, 2020.
Два нова случаја вируса корона у Српцу у протеклих 48 часова
5. децембра, 2020.

Радници Kолектора прикупили 840 KМ за лијечење дјевојчице Миње Матић

Радници фирме Kолектор из Црнаје придружили су се хуманитарној акцији “За Мињу да живи” и издвојили новчана средства у износу од 840 KМ како би помогли лијечење једногодишње дјевојчице Мињи Матић из Kрагујевца која болује од изузетно тешке неуромишићне болести – Спинална мишићна атрофија, тип 1.

Средства су прикупљена на иницијативу организатора хуманитарног базара у Српцу који ће се одржати у понедјељак 7. децембра на градском тргу у Српцу у времену од 10 до 15 часова. На базару ће се продавати прехрамбени, одјевни, козметички и други артикли, а биће омогућено оставити и новчане донације. Сав прикупљен новац усмјериће се у фонд за лијечење мале Kрагујевчанке.

“За сваку похвалу је гест радника Kолектора и поручујем свим другим фирмама да се угледају на њих и одазову на исти начин јер је ово примјер како можемо бити хумани”, рекла је иницијатор базара у Српцу, Наташа Ђукић.

Славен Марић из фирме Колектор рекао је да радо учествују у хуманитарним акцијама ове врсте и да ће се увијек радо одазвати сличним иницијативама.

Хуманитарну акцију за дјевојчицу Мињу Матић покренула је фондација „Буди хуман – Александар Шапић“ а до сада је одржано преко 30 базара широм Српске на којима су се прикупљала средства за њено лијечење.

На првом базару у Српцу, који је одржан почетком новембра, прикупљено је више од 3500 KМ. За Мињино лијечење је на самом почетку фалило миллион и по долара, а сада је потребно 600 хиљада долара, што довољно говори да су акције уродиле плодом.

Позивају се сви заинтересовани грађани који имају шта да продају и донирају за други базар у Српцу да то донесу у фризерски салон „Дарија“ у близини средњошколског центра или да позову број 066/210-649 гдје ће добити више информација о акцији.

Помоћ Мињи може се упутити и позивом на број 1432 путем кога се може донирати 1 KМ за њено лијечење.

Организацију базара подржала је и Општина Србац.

 

 

 

 

Comments are closed.